Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Ítélet: Felfüggesztett börtönbüntetés Visszaadta a pénzt a rendőr

Egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa kedden azt a volt rendőr századost, aki a budapesti Széna téri túszejtéses bankrablás helyszínéről május 4-én 460 ezer forintot lopott.
A bíróság szolgálatban kötelességszegés és lopás miatt mondta ki bqnösnek a vádlottat. Mellékbüntetésként a bíróság lefokozta a volt rendőrt. Az ítélet indokolása megegyezett az ügyészi feljegyzéssel, vagyis azzal, hogy a vádlott május 4-én 24 órás készenléti szolgálatot látott el, és a Széna téri bankrablás helyszínelésében vett részt. Feladata a túszejtő által elrabolni kívánt bankjegyek elkülönítése és számolása volt. Ezt használta ki, amikor 23 húszezer forintos bankjegyet, összesen 460 ezer forintot ellopott. A bíró ismertette: ítéleti bizonyossággal meg tudta állapítani a vádlott bqnösségét, azt ugyanis a bank belső kamerái is rögzítették. A vádlott nem terjesztett elő érdemi védekezést, tettét csak azzal magyarázta, hogy „bekattant”.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védelem pedig amiatt fellebbezett, hogy a vádlottat a katonai bqncselekmény alól mentsék fel.
Megtérítette

a kárt a banknak
Megtérítette az OTP Banknak okozott kárt a 460 ezer forintot ellopó volt rendőr kedden a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán. A pénzből 115 ezer forintot a hatóságok lefoglaltak a rendőr lakásán, a bíróságon pedig 345 ezer forintot fizetett ki a vádlott a bank képviselőjének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom