Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Ítélet születhet a zálogházi rablók ügyében

Jogerős ítélet születhet a zálogházi rablássorozat ügyében, a Fővárosi Ítélőtábla ma hirdeti ki másodfokú határozatát.
A per három vádlottját tucatnyi bűncselekménnyel vádolják, a rablások során, elsősorban zálogházakból, több száz millió forintnyi értéket tulajdonítottak el, javarészt ékszereket és készpénzt.

A 2000-ben és 2001-ben - eleinte a fővárosban, majd a többi között Székesfehérváron, Karcagon, Dunaújvárosban, Gyöngyösön, Oroszlányban és Debrecenben - elkövetett bűncselekmény-sorozat egy miskolci zálogházi rablással ért véget. A menekülő elkövetők 2001. augusztus 27-én Lillafürednél tűzpárbajba keveredtek az őket üldöző rendőrökkel, s az egyik vádlottat, Gombos Lászlót lőtt sérülésekkel a helyszínen elfogták.

A per harmadrendű vádlottja az a Horváth Szilárd, akit korábban a nyomozóhatóság összefüggésbe hozott a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással, s ez ügyben 2005-ben jogerősen pert is nyert az Országos Rendőr-főkapitánysággal szemben. Horváth Szilárd 2002 májusában önként jelentkezett a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben. Rablások mellett emberöléssel is vádolják: azzal, hogy 2000 augusztusában lelőtte a Római parti diszkó biztonsági őrét.

A per elsőrendű vádlottját, Varga Lászlót 2009 áprilisában fogták el Pozsonyban.

Az ügyben a védők - amellett, hogy azt indítványozták, harmadszor is ismételjék meg a már kilenc éve zajló eljárást - bizonyítottság hiányában történő felmentést javasoltak. A vád a 2009 novemberében kiszabott elsőfokú ítélet helyben hagyását kérte. Varga Lászlót akkor 13 év, Gombos Lászlót 12 év, Horváth Szilárdot 20 év fegyházbüntetésre ítélték.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mentőautót vásárolhat az OMSZ

Budapest - Az Országos Mentőszolgálat módosította a december végén mentőjárművek vásárlására kiírt… Tovább olvasom