Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ítélet várható kedden a Tasnádi-perben

Kedden várhatóan ítéletet hirdet Tasnádi Péter és vádlott-társai ügyében a Fővárosi Bíróságon Kalina József büntetőtanácsa.
Tasnádit, akit az első nagy maffiaperben még azzal vádoltak, hogy ő a keresztapa a magyar alvilágban, ebben a perben is több bűncselekménnyel vádolják. Az ügyészség szerint a négy vádirat egyesítésével összeállított 17 vádpontból szinte valamennyi szorosan kapcsolódik Tasnádi Péter személyéhez. Az ügyész szerint ezek a bűncselekmények Tasnádihoz köthetők, vagy személyes sérelmei miatt, vagy pedig anyagi haszon szerzése céljából. A vád szerint Tasnádi Péter már 2001 őszén meg akarta öletni feleségét, amikor megtudta, hogy viszonya van valakivel.

Ugyancsak 2001 őszén Tasnádi állítólag utasítást adott felesége szeretőjének megleckéztetésére, de tévedésből a férfi egy ismerősét támadták meg és szúrták hasba. A vád szerint Tasnádi úgy megverette felesége válóperes ügyvédjét, hogy annak egyik ujja végleg megnyomorodott. A vád szerint 2002-ben Tasnádi Péter újra megpróbálta megszervezni felesége megöletését, és a bűnlajstromán szerepel az is, hogy sósavas merényletet szervezett a volt anyósa ellen. Később Tasnádi állítólag felgyújttatta egy ismerőse gépkocsiját, de a Tasnádi elleni vádak között szerepel még adócsalás is.

Tasnádi Péter a legtöbb vádponttal kapcsolatban ártatlannak mondja magát. A Fővárosi Bíróság ítéletének meghozatalánál feltehetően jelentősége lesz annak is, hogy a szakértők véleménye alapján mennyire találja súlyosnak a bíróság Tasnádi elmeállapotát, mert betegsége miatt a büntetést nagymértékben enyhíthetik is.

Olvasóink írták

 • 6. napiszar 2009. május 12. 13:37
  „Erről az gész szarról Tasnádi tehet nem kellett volna anno a Józsefvárosi piacon Pintért le pofozni,ha nm fitog az erejével még mindég kint volna,nem egy rakodót vert nyakon hanem az akkori minisztert igaz az is maffiózó volt!!!:):):(:(:):(:):(:)”
 • 5. jq 2009. május 12. 10:27
  „"kapcsolódó cikkek: Sass józsef adócsalási ügye"
  Ejnye, kedves DM, nem szabad etnikai alapon csoportokba sorolni a bűnözőket! :)”
 • 4. sziszka1 2009. május 12. 09:56
  „ha koros az elmeállapot: bezárni egy gumiszobába, kulcsot eldobni!”
 • 3. Mathiasking 2009. május 12. 09:39
  „Eljátszom a gondolattal: Mi lesz ha a FIDESZ nyer 2010-ben és eljárást indít Gyurcsány Ferenc ellen? A szakértők meg megállapítják, hogy Fletot kóros elmeállapotra való hivatkozással felmentik a vádak alól. Magyarországot akkor ezekszerint egy hülye irányította? Hmmmmmmmmmm... Érdekes lenne!”
 • 2. redstar 2009. május 12. 09:33
  „Meg annak, hogy mennyire van útjában még egy maffiózó volt miniszternek...”
 • 1. Yucca 2009. május 12. 09:15
  „Röhej, hogy ezt a "kóros elmeállapot"-ot mindenkire rá lehet fogni! A felsoroltaknak ha csak a fele igaz, már az is elég lenne egy hosszabb leültetéshez. Kíváncsi vagyok az ítéletre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma több mint 15 ezren érettségiznek biológiából

Kedden reggel nyolc órától a biológia írásbelivel folytatódik a tavaszi érettségi. Délután két… Tovább olvasom