Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Ítélet: visszajár a becsapottak pénze

A napokban jogerőre emelkedett bírósági ítélet értelmében a Beck-International és a Beck- Finans vásárlói – az áru visszaadása ellenében – jogosultak arra, hogy halogén-fűtőkészülékük és pizzasütőjük vételárát a gazdasági társaságoktól visszaköveteljék.
A megyei főügyészség – a fogyasztóvédelemről szóló törvényben biztosított jogánál fogva s a főügyész korábbi ígérete szerint – keresetet nyújtott be a Mosonmagyaróvári Városi Bírósághoz a Beck-International Kft. és a Beck-Finans Kft. ellen, vételár visszafizetése iránt.

A Kisalföld április 18-i kiadásában beszámolt arról, hogy az életveszélyes s betiltott hősugárzókat több mint százezer forintért adták el az átejtett vásárlóknak az utaztató termékbemutatóiról ismert kft. emberei. Erőszakos marketingtechnikájukkal több ezer embert csaptak be.

A termékek közül leginkább az NSB 90Y jelű infrahősugárzókkal voltak gondok, amelyeket több bejelentés alapján megvizsgált a fogyasztóvédelmi felügyelőség, majd betiltotta azok forgalmazását. Ennek ellenére a cég ugyanazt a készüléket, más típusnévvel, NL 12 jelzéssel ismét forgalomba hozta, mellé egy elektromos pizzasütőt is adtak ajándékba. Arról is kiderült, hogy veszélyes, ezért annak forgalmazását is betiltotta a felügyelőség. A társaság a hősugárzóból mintegy 8 ezer darabot, a pizzasütőből 16 ezret adott el, s több mint 1 milliárd forint árbevételt értek el.

A szerződések semmisek

A megyei főügyészség keresete arra irányult, hogy a bíróság állapítsa meg: a két gazdasági társaság hibás teljesítése miatt mindazon vásárlókat elállási jog illeti meg, akik tőlük NL 12 típusú elektromos (halogén) fűtőkészüléket, illetve MK 2000 típusú sütő-főző (pizzasütő) készüléket vásároltak.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság jogerőre emelkedett ítélete kimondja: a készülékekre kötött adásvételi szerződések semmisek.
Mindkét gazdasági társaságot kötelezték arra, hogy a termékek vételárát az áru visszaadása ellenében a járulékokkal együtt fizessék vissza a velük szerződő vásárlóknak.

Az ítélet vonatkozik valamennyi – az ország bármely területén élő – olyan vásárlóra, aki a két társaságtól a fenti készülékeket megvásárolta. A főügyészség tájékoztatja az érintetteket, hogy a Beck-International Kft. jelenlegi székhelye: Tatabánya, Vértanúk tere 1., telephelye pedig: Tatabánya, Tavaszmező u. 4. A Beck-Finans Kft. székhelye továbbra is Mosonmagyaróvár, Alkotmány u. 2/B.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás Rába-gyárban

Robbanás történt a szombathelyi BPW Rába Futóműgyártó Kft. festőrészlegében. A balesetben nem sérült… Tovább olvasom