Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Ítéletidő Magyaroszágon

Ítéletidő tombol Vas, Zala, Somogy, Borsod, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében. Borsodban hajnaltól nem lehet közúton megközelíteni Borsodgesztet, Tiszakeszit és Istvánmajort.
Borsodban hajnaltól nem lehet közúton megközelíteni Borsodgesztet, Tiszakeszit és Istvánmajort. Nem lehet közlekedni Répáshuta és a megyehatár között Tiszaluc, Taktaharkány között, az újcsanálosi bekötőúton. Járhatatlan a Pere-Abaújszántó, a Tiszaluc-Köröm közötti szakasz, illetve a Tiszakeszi bekötőút.

Hóátfúvás miatt nem lehet közlekedni Mezőkövesd, Szomolyakesznyéten, Tiszaluc között, az istvánmajori és a borsodgeszti bekötőúton, Bükkábrány-Sály, illetve Vatta és Csincse között.

A közútkezelő tájékoztatása szerint egy nyomon, de nehezen járható csaknem 20 út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, főleg a Taktaközben és a Hernád völgyében vannak ilyen részek. Még mindig fúj a szél a térségben, így ha a gépek, hómarók valamelyest előre is haladnak, azonnal visszakerül az eltakarított hó az utakra.

Újcsanálosra és Borsodgesztre a Volán-járatok sem jutottak be, de mint megtudtuk, Miskolcról az összes járatot eddig elindították, félő azonban, hogy sok településre nem jutnak el, illetve számos községből nem tudnak a megyeszékhelyre bejutni a lakosok.

Békés megyében röviddel tíz óra előtt az utolsó kamion, illetve autó is elhagyta a kamion-elakadás miatt hétfő este óta lezárt Szarvas-Békéscsaba közötti szakaszt a 44-es főúton.

Mint Virág Mihálytól, a Magyar Közút Kht. Békés megyei területi igazgatójától a Magyar Rádió tudósítója megtudta, ezen a kritikus 40 kilométeres szakaszon végigmehetett a hómaró, és két nyomon nem sokára megindulhat a forgalom. Megtisztították a Bucsa-Füzesgyarmat és a Nagyszénás-Szarvas közti útvonalat is, ezen eddig szintén nem lehetett járni személyautóval.

Téli útviszonyokra kell felkészülni Vas megyében. Reggel óta a változatlanul erős szél mellett gyenge hózáporok nehezítik az autósok dolgát. Sárvár térségében csúsznak az utak, a megyei közútkezelő gépei ott síkosság-mentesítést végeznek. Továbbra is előfordulnak 60-80 kilométer/órás széllökések.

Az elmúlt 24 órában közel száz bejelentés érkezett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, voltak időszakok, amikor tízpercenként vonultak ki a tűzoltók megrongálódott házakhoz, kidőlt fákhoz. Vépen leomlott egy családi ház tűzfala. A biztosító társaságokhoz közel félezer kárbejelentés érkezett a megye területéről.

Bár már járnak a villanymozdonyok Szombathely és Celldömölk között, azonban 40-60 kilométer/órás sebességkorlátozások vannak érvényben, ezért legalább 30-40 percet késnek a személyszállító vonatok a Szombathely-Veszprém-Budapest vonalon.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszport a biopoliszban

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly augusztusban megrendezett Gondolkodjunk együtt… Tovább olvasom