Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Itt az újabb Orbán-beszéd

Ha a Fidesz kormányra kerül, hat-nyolc hónapig semmilyen konkrét nagy lépést nem tenne, hanem folyamatosan egyeztetne, és csak ennek befejeztével hirdetne programot.
Az átmeneti időszakban szakértői kormány irányítaná az országot Orbán Viktor pártelnök tervei szerint, ezután a miniszterek visszatérnének a gazdasági életbe, és jönnének helyettük a politikusok - a Fidesz elnöke erről a "Megállapodást a jövőnkért" című kiáltványt aláíró gazdasági szervezetek képviselőinek beszélt kedden.

Orbán Viktor és munkatársai a munkaadói szövetségek képviselőivel egyeztettek kedden. Ahogy az eddigi hírekből is kiderült már, a Fidesz elnöke foglalkoztatás bővítéséréről, a járulékcsökkentésen keresztül beindított munkahelyteremtésről és a szakképzés fejlesztéséről beszélt, konkrétumok említése nélkül, valamint arról, hogy szerinte a mostani kormánynak minél hamarabb távoznia kell, előrehozott választásokra van szükség.

A keddi találkozón Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormányváltás után másfél-két évig "átmeneti gazdálkodásra" lesz szükség, és csak ezután láthatnak neki eredeti elképzeléseik megvalósításának. Kéri László és köre előtt még megszorításokról beszélt a Fidesz elnöke a kiszivárgott információk szerint. Kormányzásuk esetére átfogó megállapodást ígért a volt kormányfő a parlament, a politikusok és a gazdaság szereplői között, mert úgy véli: az ország csak széles körű együttműködéssel kerülhet ki a nehéz helyzetből.

Orbán: a kormányváltás után másfél-két évig
Orbán: a kormányváltás után másfél-két évig "átmeneti gazdálkodásra" lesz szükség 

Arra a felvetésre, hogy megegyezés híján mi történik az uniós pénzekkel, ha mégis marad a szocialista kormány, a Fidesz elnöke azt válaszolta: a haza nem lehet ellenzékben, ezért ők folyamatosan a kisebbségi kormányzás problémáit sulykolják majd, így fokozva a bizonytalanságot.

Járai Zsigmond, a jegybank volt elnöke a találkozón arról beszélt, hogy az állami újraelosztás mértékét a GDP negyven százalékában határoznák meg, az adóelvonás mértéke pedig harminc százalékra csökkenne. A Fidesz elnöke ehhez annyit tett hozzá, hogy csökkentenék a bürokráciát, egyszerűsítenék az adórendszert, így akár egy A4-es lapon is elférne a bevallás, és ismét bevezetnék a családi adózást.

Orbán Viktor a találkozón nem beszélt arról, amit a Kéri-kör előtt állítólag elmondott, vagyis hogy leállítanák a nagy beruházásokat.

Szóba került még, hogy a politikai elit létszámát jelentősen csökkentenék - például a megyei szintű közigazgatásban dolgozókat küldenék el. A pártfinanszírozást firtató kérdésre azt válaszolta: a Fidesznek elég az a 2-2,5 milliárd forint, amit kampányra költ, de ennek nagy részét a drága televíziós reklámok viszik el. Ha ezeket kizárnák a kampányból, sokkal olcsóbban megúszná mindenki - tette hozzá.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. Lemba 2008. június 04. 20:41
  „Kedves Tudatlan,

  Tovabbi nehany informacio a korabbi miniszter elnokokrol:
  1) Horn Gyula, " Pufajkasnak " vallotta magat. A kovetkezo nemzetkozi dijat kapta:the Charlemagne Dijat kapott Aachen varosatol 1990-ben.
  2) Orban Viktor- ket minisztere lemondott es 32 masik volt implikalva korrupcioval a NATO-val kapcsolatban. A kovetkezo dijakat kapta:Freedom Award of the American Enterprise Institute and the New Atlantic Initiative (2001), the Polak Award (2001), the Grand Cross of the National Order of Merit (2001), the "Förderpreis Soziale Marktwirtschaft" (Price for the Social Market Economy, 2002) and the Mérite Européen prize (2004). In April, 2004. he was awarded the Papal Grand Cross of the Order of Saint Gregory the Great.
  3) Medgyessy- kem volt a nyolvanas evekben, bevallotta. Code neve:D-209. A kovetkezo kitunteteseket kapta:Commander´s Cross with a Star of the Order of Merit in 1998, and the highest French decoration, the Chevalier of the Legion of Honour in 2000.
  4) Gyurcsany-az Apro Antal torzshoz tartozik (ez biztos nem a Hitlerjugend), a kovetkezo dijakat kapta:egyetemi diszdoktora neveztek egy hettel korabban a budapesti tuntetesek elott.

  Nem hiszek a mesekben, de meg a "sport" dijakban sem.
  Ha a leirtakra azt allitod hogy nem ujdonsag, akkor hogyan lehettek es lehetnek ilyen "aldott" szemelyek orszag vezetok egymas utan?”
 • 105. Lemba 2008. június 04. 20:29
  „Kedves Tudatlan,
  Beteg, santa,vak es halyogos szemu embert kulfoldon nemigen szivessen foganak.
  Epen az a baj, hogy Magyarorszagon csak az ugynevezett rendszervaltas utan kezdtek el komolyabb szemmuteteket vegrehajtani. A szemmutetek es kezelesek meg mindig fejlesztesre szorulnak.
  Azelott a egeszseges szemueket vagy megvakitottak vagy csak egyszeruen lecsuktak.”
 • 104. tudatlan 2008. június 04. 17:13
  „Lemba!

  Az anyját!Te miket tudsz!És még hiszel a mesékbe?
  Mindenhol,mindenkiről lehet valami szart össze kaparni.Ez manapság már nem újdonság.Neked sajnos hályog van a szemeden.”
 • 103. Lemba 2008. június 03. 16:35
  „Kedves akutyafajat
  A teljes listakhoz meg kellene irnom " A Kommunizmus Fekete Konyve" masodik kotetet.”
 • 102. akutyafáját 2008. június 02. 17:14
  „Lemba,
  nagyon érdekes az informátorod tájékoztatása,de valami kimaradt.
  Mit tud a régi pártemberekről,akik sunyi módon beépültek a Fideszbe,v.valamelyik jobboldali pártba? Mit tud az informátorod,az Orbán vagyonról,pl.a tokaji szőlő tulajdonról?Meg hasonlókról.”
 • 101. Lemba 2008. június 01. 11:18
  „A "Júli-dokumentumrészleg" említésétől még ma is számos politikus, művész, közéleti személyiség retteg. A "Júli"-ban található ugyanis az a lista, amely tartalmazza annak a csaknem tizenötezer lakásnak a privatizációs anyagát, amely állami tulajdonból a kedvezményezett magánszemélyekhez - főként a rendszerváltoztató politikai elithez - került, az akkori gyakorlatnak megfelelően mélyen diszkontáron. A Fővárosi Ingatlankezelő (FIK) dokumentációját még 1997-98 fordulóján megbízási szerződéssel adta át a Horn-kormány egy magáncégnek, a Tabula Julianus Kft.-nek. A cég Apró Antalnak, a kormányfő anyósa testvérének a tulajdonában lévő cégbirodalomhoz tartozik, s iratok rendezésével, őrzésével, megsemmisítésével foglalkozik. A rendszerváltó politikai elit szinte minden tagjának ingatlanhoz jutásáról őriztek feljegyzéseket, és megtalálható volt az is, kihez milyen áron kerültek a politikai rendőrség által használt úgynevezett k-lakások. Ebből az irathalmazból, a Júli-dokumentumból emelték ki és adták át a balliberális sajtónak az Orbán Viktor Haris közi ingatlanára vonatkozó, meglehetősen hiányos dokumentációt is. A lakásmutyik egy jelentős részére vonatkozó irathalmaz lajstromozás után 1999-ben az Oktogonról az Újpesti égetőműbe került. Kormányközeli informátorunk nemcsak lakások, telkek áron aluli értékesítéséről számolt be, hanem a FIK-pénzekből alakított brókercégek tevékenységéről is. "A lényeg azonban ott van - mondta -, hogy a mai napig zsarolási eszközként használják az egykori FIK-dokumentumokat a politikai, gazdasági élet szereplőivel szemben, vagyis az elmúlt napokban kirobbant megfigyelési botránynak hosszú évekre visszanyúló előzményei vannak."

  Lapunk birtokában van egy lista, amelyen többek között számos egykori magas rangú nemzetbiztonsági tiszt, rendőr neve szerepel, olyanoké, akik a háttérből láthatatlan osztagként tanácsaikkal, kapcsolati tőkéjükkel segítik Gyurcsány Ferencet.

  Az úgynevezett kormányfői operatív tanácsadó testületben tevékenykedik a Júli-dokumentumrészleget kezelő ifjabb Apró Antal, az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Tanácsadó Kft. tulajdonosa is. Kormányzati körökből származó információink szerint a céggel most is nagy tervei vannak a szocialistáknak. Ahogy annak idején a FIK adatbázisát, most hasonló technikával a PRIV-DAT-nál őrzött adatbázist is egy magáncég kezelésébe akarják adni. A hivatkozási alap most is a szokásos, a száz százalékban állami tulajdonban lévő dokumentumarchiváló és -tároló kft. rossz gazda, és működése sokba kerül az adófizetőknek. Informátorunk szerint mivel a cég nem szerepel a tartós állami tulajdonban tartandó vállalatok listáján, nincs akadálya a privatizálásának. A módszer és a technika hasonló elven alapul, mint az ingatlan-nyilvántartás esetében, és az adatbázis végállomása hasonló lesz, mint a FIK-nél.

  A kiszivárogtatott forgatókönyv szerint a szocialisták egy "megbízható", dokumentumok őrzésében, kezelésében jártas cégre bíznák a feladatot. A PRIV-DAT-nál őrzik ugyanis az előprivatizáció és az elmúlt tizennyolc év magánosításának dokumentumait. Információink szerint a legszűkebb kormányzati körökben azért siettetik az adatőrzések magánosítását, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor egy előre hozott választás utáni kormányalakításával beválthatja korábbi ígéretét, és felülvizsgáltatja az állami vagyon magánkézbe kerülésének törvényességét.

  Ha az adatbázis magánkézbe kerül, és a FIK-hez hasonló sorsra jut, vagyis a hatalmi elitet terhelő bizonyítékok eltűnnének, informátorunk szerint nemcsak a magyar történelem egy részét semmisítenék meg, hanem kizárnák a jogi felelősségre vonás lehetőségét is.

  A Kósa Lajos fideszes politikus interpellációja nyomán kirobbant megfigyelési botrány egy pillanatra felvillantotta a szocialista köröknek dolgozó hálózatot. A Gyurcsány Ferenc operatív tanácsadói testületében tevékenykedő személyek közül többen magánnyomozói irodát működtetnek. Apró Antalék mellett hasonló tevékenységet folytat a Bandula László és Barabás Gábor érdekeltségi körébe tartozó Poliscope Detektíviroda is. A kormányfő legfőbb bizalmi emberének azonban Apró Antal és Vajda József számít. Előbbi Gyurcsány Ferenc anyósának a testvére, aki alezredesként az NSZK és Ausztria elleni elhárítás területén tevékenykedett. Vajda Józsefet is családi szálak kötik az Apró-klánhoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tábornoka Apró Piroska unokatestvére. A hálózat nemcsak az ellenzéki politikusokról szóló adatokat gyűjt, informátorunk szerint a liberális párt vezetői ugyanúgy a testület látókörében vannak, mint Gyurcsány Ferenc párton belüli ellenzékének tagjai.

  A csaknem negyventagú biztonsági tanácsadó testület kis csoportokban ülésezik országos események, nemzeti ünnepek, választások, nagy horderejű politikai események előtt a Sasadi úton lévő rezidencián, de előfordult, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában egyeztettek a teendőkről. Informátorunk szerint az utóbbi időben számos konfliktus robbant ki a kormányfő és bizalmi emberei között, mert többször elvetette a testület által javasolt cselekvési programot.”
 • 100. Lemba 2008. június 01. 07:15
  „Message to Georgbb
  I am not the only person who uses his computer mainly for the purpose of diddling with his computer.
  The Internet: transforming society and shaping the future through chat.

  Frank Lloyd Wright
  "The truth is more important than the facts."

  Epictetus
  "Only the educated are free."”
 • 99. georgbb 2008. május 31. 21:20
  „Vagy fordítsd le, vagy ne linkelj.. köszi”
 • 98. Lemba 2008. május 31. 19:43
  „Mindenki reszere!
  Ismet egy erdekes cikk, a magyar prime miniszter KGB ugynok:
  Magyar Nemzet, a newspaper affiliated with the opposition party Fidesz, revealed in 2002 that Medgyessy had acted as a counterespionage officer under the code name D-209 in the III./II. section of the then Ministry for Internal Affairs prior to 1989. Medgyessy admitted to this, stating that his duties lay in the defense of Hungary from the KGB and securing Hungary´s IMF membership, which the Soviet Union opposed. However, given the political climate of the time, this is highly controversial.
  Szinte hihetetlen!”
 • 97. Lemba 2008. május 31. 19:31
  „Mindenki reszere!
  Ismet egy erdekes cikket talaltam, sajnos angolul, egy masik nevezetes magyar prime ministerrol: "Horn Gyula"-Gyula Bacsi a Pufajkas:
  Although the fiscal austerity package under his rule eroded his popularity heavily, the most controversial part of his life is his role after the 1956 revolution, which started on October 23 and was crushed in the days from November 4.

  At the end of October he joined the National Guard, the armed body of the revolution consisting soldiers, policemen, and civic freedom fighters. In December he joined the "pufajkás" brigades (in German Steppenjackenbrigade), a Hungarian armed body set up to help the invading Soviet troops restore the communist regime, and he served there until June 1957.

  His elder brother was killed by the rebels during the uprising. His daughter was born on October 30, "The conditions were bad. The uprising released many criminals who endangered public safety. In the pufajkás squad I defended the legal order," he told German paper Die Welt 50 years later. "First, I would like to make it clear that 1956 was not a fight against communism. Even the rebels did not want to wipe it out. This is incorrectly depicted today."

  Horn´s precise role in crushing the revolution is unclear as the reports of his brigade have gaps, however, in 1957 he received the award "For the Worker-Peasant Power", which was only granted to those whose services earned satisfaction. When decades later, already as a prime minister he was questioned and criticized over this part of his life, he only said: "I was a pufajkás. So what?"
  Es a kovetkezo Nemzetkozi kituntetest kapta:
  Horn has received several awards for his achievements in foreign relations, among others the Charlemagne Award of the city of Aachen in 1990.
  Ez az orszag tele van nagy emberekkel! Nem ertem miert szenvedunk?”
 • 96. Lemba 2008. május 31. 18:02
  „Mindenki reszere!
  A kovetkezo informaciora akadtam, sajnos angolul. Ez igaz?
  Two of Orbán´s state secretaries in the prime minister´s office had to resign in May because of their implication in a bribery scandal involving the U.S. military manufacturer Lockheed Martin Corp. In advance of bids on a major jet-fighter contract, the two secretaries, along with 32 other deputies of Mr. Orban´s party, had sent a letter to two U.S. senators to lobby for the appointment of a Budapest-based Lockheed manager to be the U.S. ambassador to Hungary. On August 31 the head of the Tax Office also resigned, succumbing to protracted attacks by the opposition on his earlier, allegedly suspicious, business dealings.
  Akkor valaki megtudja magyarazni ezt is?
  Dijak es elismeresek:
  * A Tufts Egyetem díszdoktori címe (2002. február 11.)
  * Az American Enterprises Institute és az Új Atlanti Kezdeményezés Szabadság Díja (2001)
  * A Maria Polak Alapítvány által létrehozott Polak Award (2001)
  * A Hanns Seidel Alapítvány Josef Strauss-díja (2001)
  * A Francia Nemzeti Érdemrend Nagykeresztje (2001)
  * ,,Szociális Piacgazdaságért" díj (2002)
  * Mérite Européen díj (2004)
  * A Pápai Nagy Szent Gergely Rend Nagykeresztje (2004)
  * Az Európai Művészeti Akadémia tiszteletbeli szenátorának választotta. (2000)
  * A Szent István-díj első kitüntetettje (2002 szeptemberében)
  * Esztergom díszpolgára (2006)
  Tulajdon keppen kicsoda is Viktorka?
  1/ focicsapat manager
  2/ IV. Napoleaon
  3/ Helyi magyar maffia fonok.
  Es tudjatok kitol tanulta?
  1989-1990-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával Oxfordban tanult.
  Lomonosov nem divatos tobbet, menyjunk Londonba.”
 • 95. georgbb 2008. május 31. 17:06
  „kojo...
  A másnak ajánlott utat Horn Gábor részéről csak az arra érdemesnek találtatott embernek javasolták, és ez az út nem átruházható...De lehet, hogy elvihet magával...”
 • 94. georgbb 2008. május 31. 17:02
  „Ha az ország megosztott, akkor legalább két fele van...Ez megmagyarázza azt, hogy ebben mindenkinek, aki magyar és választópolgár, része van... De ez nem feltétlenül rossz... Bár a lehetőségek egynél több számát a Gyurcsánypártiak mindig zokon veszik...Ez viszont rossz...”
 • 93. Lemba 2008. május 31. 16:40
  „Kedves 70-es,
  A gazdasag a 90-es evek elott a toblet felhalmozas allamilag meghatarozott szetosztasara epult. A vallatok nyereseguk nagy reszet befizettek az allamnak, kisebb reszet fejlesztesre fordithattak. A fizetesek korlatozva voltak, egyetem befejezese utan a havi fizetesem 2400 forint volt. Miutan a felesegem is dolgozott hatalmas pedagogusi fizetesert meg szovetkezeti lakast sem igenyelhettunk. Az allam a befizetett nyeresegadobol finanszirozta a kotelezetsegeit, ugymint nyugdij, egeszsegugyi ellatas es oktatas. Tehat matematikailag igazolhato, hogy ez az osszeg igen is be lett fizetve. Ha igazan meg akarjuk tudni, hogy ebbol a sok-sok millio dollarnyi osszeg hova lett, talan meg kellene kerdezni a korabbi kormanyvezetoktol miert irtak le 6 millio dollar adosagot Ethiopianak. Ez csak egy pelda a sok kozul.”
 • 92. Valaki 2008. május 31. 14:47
  „"
  91. hozzászólás buga jakab 2008.05.31 13:55

  Félnek a komcsik, hogy most az egyszer végre meglesz a tavaszi nagytakarítás! és vége lesz a szabad rablás idejének, amihez 46 esztendő alatt hozzászoktak a mocskok."

  1945-óta nem 45 év telt el!”
 • 91. buga jakab 2008. május 31. 13:55
  „Félnek a komcsik, hogy most az egyszer végre meglesz a tavaszi nagytakarítás! és vége lesz a szabad rablás idejének, amihez 46 esztendő alatt hozzászoktak a mocskok.”
 • 90. Mr Been 2008. május 31. 12:45
  „Szerintem a magy gazdaság mai állapota és eladósosdottságunk elárulja, hogy ki a sötét és ki nem!:)”
 • 89. kojo 2008. május 31. 12:20
  „Mr Been Te tényleg ilyen sötét vagy? Ki rontott rá a nemzetére? Nem ez a sötétlelkű,aki megosztotta az országot? Fogj kezet Orbánnal és induljatok a "Horn Gábor" által ajánlott úton.”
 • 88. Mr Been 2008. május 31. 11:32
  „Jól mondta Orbán, ha a szocialuisták kerülnek hatalomra, rárontanak saját nemzetükre! Hogy mennyire igazat mondot, ma láthatjuk igazán!”
 • 87. georgbb 2008. május 31. 11:22
  „54! Van nevem is, nem rab vagyok a börtönben...
  Igazad van, megkövetek mindenkit...”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől két hétig ismét határellenőrzés

A közelgő labdarúgó Európa-bajnokság miatt várhatóan hétfőtől ideiglenesen ismét… Tovább olvasom