Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Ittas volt a Bodnár László által elütött kerékpáros

A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út közepén haladt.
Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség keddi közleményéből.

A rendőrség nem közölte a balesetben résztvevőket, de az MTI korábban beszámolt róla, hogy Bodnár László, a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott DVSC-TEVA futballistája gázolt el pénteken késő este egy kerékpárost Nyírbátorban.

A megyei rendőr-főkapitányság kedden kapta meg az előzetes igazságügyi orvos szakértői véleményt az elgázolt férfi boncolásáról, és ez kimondja, hogy a férfi a halála időpontjában „igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt". A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út felezővonalának közelében haladt, amikor az autó hátulról elütötte.

Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot. Az ügyben a megyei főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrség közlése szerint még nem készült el az igazságügyi műszaki szakértő jelentése, amely többek között arra ad választ, hogy a gépkocsi mekkora sebességgel haladt a baleset bekövetkeztekor. A sportolót csak ezután hallgatják ki, és "a felelősség kérdésének mérlegelésére csak ezt követően kerül sor".

A DVSC-TEVA közleményt adott ki szombaton, e szerint a válogatott védő szüleihez tartott Mátészalkára, amikor a baleset történt. A rendőrség ugyancsak szombaton annyit közölt, hogy pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost. A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári férfi a helyszínen meghalt, az autót vezető 30 éves férfit könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Bodnár az eset miatt úgy döntött, hogy nem vállalja a szereplést a válogatott szombati, a svédek és jövő szerdai, a portugálok elleni világbajnoki selejtezőjén.

Olvasóink írták

 • 7. 140 2009. szeptember 02. 11:43
  „Napi szinten járok a Szeged-Makó, Makó-Nagylak és a Makó-Pitvaros útvonalon, minden elképzelhető időpontban.
  Nem tudnám felsorolni, hogy hányszor ugrott már ki elém őz, nyúl, kutya, stb. és nem tudom hányszor csellent elém bringás és gyalogos, részegen vagy józanul.
  Éppen ezért nem döngetek 130-cal, hanem sokszor még a megengedett sebességgel sem megyek, mert nem akarom kockáztatni, hogy pl. a Palotáról Kövegyre tartó, diszkóból jövő fiatalok közé hajtsak, vagy a hajnalban (még alig világosban) lámpa és mellény nélkül bicikliző, a hagymába tartó embereket elcsapjam.

  lehet, hogy ezért eddig (34 éve vezetek) még nem volt olyan balesetem, ahol az én hibámat állapították meg. (egyszer egy pali nekemjött, mikor kezdte észrevenni, hogy "elfogyó" sávban hajt, egyszer meg egy balesetnél álltomban hajtott belénk hátulról egy srác)”
 • 6. gróf 2009. szeptember 02. 08:13
  „5!
  Nem mentődik fel.
  De én biztos a felelősség egy részét rátolnám a kerékpárosra és valamivel könnyebb lenne elviselni, hogy a gyorshajtásom más életébe került...persze nem akarom átélni, mielőtt ezt látnád hozzászólásomban.
  Én ilyen vagyok. És az sem lenne mindegy a lelkiismeretemnek, hogy 10 éves a kerékpáros vagy 90. Pedig ember-ember.
  Nem lenne könnyű egyik sem, de az egyik könnyebb lenne, MINT a másik.
  Jelen állás szerint kettő ember vett részt a balesetben, mindkettő szabályt sértett, büntetést érdemelnek...sajnos az egyiknél a halál a büntethetőséget kizáró ok.
  Ha 1 perccel, 10 perccel, 20 perccel később mennek el egymás mellett, sosem derül ki a szabálysértés, gondolom megszokott dolog volt a száguldás és a részeg csalinkázás is a résztvevőknél. Ugyanabban az időben nem ők voltak az egyetlen gyorshajtók, ittas vezetők...”
 • 5. egal 2009. szeptember 01. 22:01
  „És ha ittas volt a szerencsétlen ember,akkor már fölmentődik a gázoló focista a fejetekben? Micsoda gondolkodás !!!!!!Akkor már nem probléma? A lelkiismeretét nem bántja annnyira??,Micsoda gondolkodás?Jogosan ütötte el,vagy mi?Agyrém!”
 • 4. bo 2009. szeptember 01. 18:23
  „Miért kell megbüntetni azt aki elé beesik egy részeg állat, még, ha rosszul is jön ki az esetből a tisztelt ittas személy. Megint csak az autós a hibás! Hol vannak a rendőrök, hogy megbüntessék az ittasan kerékpározót. Vezetői engedélyt a biciklisnek is! A közúti forgalomban vesznek részt, ugyan úgy veszélyezteti mások életét is. Mi történik, ha Bodnár elrántja a kormányt és Ő marad ott, a részeg biciklis meg tovább karikázik! Rá férne erre a mi KRESZ-ünker egy kis renoválás, nem csak az autós társadalmat nyúzni mindig! Nem beszélve az elektromos biciklikkel száguldókról. 30-as tábla után a mama úgy húzott el mellettem mintha álltam volna. Felháborító!”
 • 3. gróf 2009. szeptember 01. 16:02
  „Lesz neki bünti, csak kisebb. És a lelkiismeret miatt sem mellékes, hogy egy csont részeg embert ütsz el aki az út közepén kacsázik, vagy ahogy a blikk írta "éppen a barátnőjéhez tartott virággal a kezében, és nem volt ittas"!”
 • 2. nyugdíjas 2009. szeptember 01. 14:44
  „A kerékpáros ittassága nem befolyásolja észlelhetőségét. A kerékpár kivilágítottsága (eddig még nem volt róka tájékoztatás) és a láthatósági mellény viselése teszi kellő távolságból észlelhetővé a kerékpárost éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Láthatósági vizsgálat során kaphatnak választ a láthatósági mellényt viselő, úttest közepén, azonos irányba közlekedő kerékpáros, gépkocsivezető általi észlelhetőségéről. Ha az útszakaszra engedélyezett legnagyobb haladási sebesség féktávolságán kívül észlelhető, akkor sajnos felelősség terhelheti a gépkocsivezetőt.”
 • 1. IVY 2009. szeptember 01. 13:33
  „Mondom, nem lesz bünti Bodnárnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László Orbán Viktorral találkozott

A jelen levő újságírók hiába várták, a Fidesz elnöke nem állt meg nyilatkozni. Tovább olvasom