Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Ittasan gázolta halálra a fiút - 75 ezer forint a büntetése

Eger - Mindössze 75 ezer forintra büntette az Egri Városi Bíróság azt az ittas autóst, aki 2003-ban halálra gázolt egy motorost - ráadásul az ítéletről az elhunyt fiú édesanyját csak két évvel később, külön kérésre értesítették - írja a szoljon.hu.
Az internetes portál úgy tudja: a jogerős ítélet már 2007-ben megszületett. A balesetet okozó férfi vérében 2.24-2.34 ezrelék alkoholkoncentráció volt és nem is tagadta ittasságát, a "halált okozó ittas járművezetésből" azonban csupán "ittas járművezetés vétsége" lett. A jegyzőkönyvek és a műszaki szakértői vélemények szerint egyébként a későbbi áldozat a megengedett sebességet betartva, szabályosan közlekedett, egy előtte lassan haladó konvoj előzésébe kezdett, mikor egy kisteherautó nagy ívben, szabálytalanul elékanyarodott - írja a portál. Az ütközést nem tudta elkerülni, fékezés nélkül csapódott a kocsi első kerekének. 32 métert repült, súlyos fej-, gerinc- és belső sérüléseibe halt bele.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. comet 2009. június 13. 18:14
  „az ittasság miatt ilyenért sitkót szoktak osztogatni ami talán 2 évtől megy felfelé?
  A mai igazságügy szétdúlt állapotát figyelembe véve elképzelhető hogy a vétkes megúszta 75 rugóval.
  Aranyos történet volt pl. amikor pár éve egy bírónőt helyett lánya vezetett tárgyalásokat. Nálunk bármi megtörténhet...”
 • 22. Laserdance 2009. június 13. 11:48
  „És ezt a maszlagot elhiszi valaki? :D
  Nyilván nem menne az anyuka az összes létező ombuccmanhoz meg közjogi méltóságokhoz sírdogálni ha ez igaz lenne mi? Azért a bíróságon nem szokták csak úgy módosítgatni az ügyeket. Azt meg főleg elég nehéz letagadni ha valaki meg is halt...
  Szóval szerintem ez egy valódi urbán legenda...
  Azt meg főleg nem értem, hogy mivel lenne jobb, ha most e helyett kapna két év felfüggesztettet... Mert letöltendőt ilyesmiért ritkán adnak.
  Egyébként és emlékszem pl. arra az emberre - sőt, ismerem is valamennyire - aki elütött két lányt a Mars téren a zebrán pár éve. Ő is ivott, igaz csak nagyon kis mennyiséget - egy kis sört azt hiszem.
  Őt se ítélték el...
  A motorosokról pedig megvan a véleményem, ami elég lesújtó... Bár ebben az esetben aligha az ő hibája volt...
  Pl. a magyar KRESZ szerint egy nyomon haladó jármű a sáv elhagyása nélkül nem előzhet meg két nyomon haladó járművet. Ehhez képest 50 köbcentis lélekvesztőkkel simán lavíroznak az 40 tonnás kamionok között az agyamentek...”
 • 21. Lutetia 2009. június 13. 08:37
  „Csak egy kis játék a terminológiával: az autóvezető ittasan vezetett, és ezzel valakinek a halálát okozta. Ebben az értelemben ez azért mégiscsak "halált okozó ittas vezetés". Tudom persze, hogy a jogban ez nem így működik, hanem az számít, hogy hogyan definiálják a fogalmakat. Ez tehát egy halált okozó ittas vezetés, ami jogi értelemben mégsem az. Muris.”
 • 20. flexsnake 2009. június 12. 15:57
  „Elég zavarosan közölték le az esetet. Ez egy ittas vezetésből kiinduló láncolat.
  A vezető hibázott mikor ittasan vezetett, mikor kanyarodott de nem hajtott át az áldozaton, az csapódott neki. Itt nem egy ,,nekiment, elütötte" eset van hanem egy láncolat aminek ez lett a következménye. Ezért az ittas vezetés miatt vonták felelőségre. Persze dühítő hogy egy ember meghal és egy másik akinek ha áttételesen is de ez köszönhető meg ennyivel megússza, de mondom még egyszer: ez egy dominó. Rosszkor lökte meg és a végén mind leborult. Bírónak lenni nehéz dolog mert az esetre kell koncentrálni és nem veheted figyelembe az érzéseidet.”
 • 19. LukSzusz 2009. június 12. 15:22
  „16.????? Milyen szakértő,ingatlanos,mert olyat én is ismerek,mindennap ott iszik az egyik Büfiben,oszt fenyegetőzik hogy együtt teniszezi a rendőrfőnökökkel?
  Csirén,nem érted,van szegeden egy főbíró,akinek a fia végrehajtó,kapis????????”
 • 18. alibaba 2009. június 12. 14:06
  „Fogat fogért, szemet szemért.

  75 ezer Ft-ért megéri
  A bíró meg húzza le magát a w.......c-én”
 • 17. Csirén 2009. június 12. 13:20
  „14.
  Mi az a bíró-végrehajtó?
  Van bíró, és van bírósági végrehajtó, aki nem ítélkezik, csak a jogerős ítéleteken alapuló követeléseket behajtja.”
 • 16. DJane 2009. június 12. 13:17
  „Kíváncsi vagyok mennyit kap az a szakmájára nézve igazságügyi szakértő, az átkosban vezérigazgató, aki tegnap a Maros-parton atom részegen furikázott, békés piknikezők közé hajtott, összetört egy utánfutót, majd elhajtott. . Egy hajszálon múlt, hogy nem estek gyerekek és hozzátartozóik az áldozatául!! Amint hallottam, nem ez az első eset, hogy ittasan a volán mögött ül. Ez hogy lehet?!”
 • 15. Logaritmus 2009. június 12. 13:17
  „14. hozzászólás maci52: kiről beszélsz? Én nem tudok 30 milliós terepjáróról...szerintem az már elég feltűnő volna ahhoz, hogy mindenki lássa.”
 • 14. maci52 2009. június 12. 12:32
  „Mitgondoltok miért van Szegedn is a bíró-végrehajtó gyereknek 30 milliós terepjárója?”
 • 13. Csirén 2009. június 12. 12:10
  „Mit is mondott Sólyom úr Gyurcsány - az itélkezést érintő - véleményére?
  Azt, hogy vonja vissza, mert az sértő a magyar igazságszolgáltatásra nézve.”
 • 12. nikolette 2009. június 12. 11:58
  „Eggyértelmüen le hetek szürni hogy korrupcioról van szó.”
 • 11. aranka2 2009. június 12. 11:13
  „Ebben a züllött országban miért éppen a bíróság ne lenne korrupt?”
 • 10. pocokkaa 2009. június 12. 10:51
  „Isten nyugosztalja az áldozatot. Lehet, hogy a vétkes előtt is lepereg minden nap, ahogy repül az autóból a srác, nem tudom, egyiket sem ismerem. Arra nincs entség és nincs bocsánat, h ogy ittasan ült volán mögé és megölt egy ártatlan embert.

  Viszont nem tudom, mi köze ennek épp a politikához - van aki még ezért a balesetért és az azt követő dolgokért is álszent módon a politikát teszi felelőssé - miközben a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből adódóan ugyanaz az igazságszolgáltatás dolgozik, legyen ilyen vagy olyan kormány. Mivel emberek végzik ezt a munkát, lehetetlen, hogy valamilyen mértékű részrehajlás nélkül végezzék a munkájukat - Magyarországon még azok is többet engednek meg maguknak, akik ezzel minden erkölcsi és egyéb normát átlépve pofáznak bele politikai dolgokba vagy épp duzzognak stb. - ld. a köztársasági elnök úr...

  És az utolsó - érdemes azt is észrevenni, hogy sok értelmes ember - merthogy a hozzászólók közül sokan azok vagytok meggyőződésre vagy bármi másra való tekintet nélkül - a lassan szennylap minőségűre silányodott DM hatására, félinformációkból idegesítitek fel magatokat, félinformációk alapján mennek a kommentelések, személyeskedések, veszitek el az energiáitokat a munkától, pihenéstől, családtól. Vegyétek észre, az újságnak ez a célja,mert így sokan jönnek és olvassák...”
 • 9. sugárbányász 2009. június 12. 10:42
  „Ha az én fiamat ölte volna meg az a részeg disznó, már nem élne ő sem!”
 • 8. Cultúrterror 2009. június 12. 10:05
  „Szegénynek lenni bűn. Ezért szeretem ezt az országot, mert minden a mi biztonságunkért történik. Itt szabadon vadászhatod a gyalogosokat. Ha külföldi vagy, például Ír, akkor sincs semmi gond. Átjössz ide, és megölsz egy embert. Errefelé ez megy. A szegénység bűn! Mikor kezdik el szajkózni a politikusaink?”
 • 7. savos 2009. június 12. 09:55
  „Nem igazán tudom értelmezni a címet. Ki lehetne javítani?”
 • 6. Logaritmus 2009. június 12. 09:53
  „Isten nyugosztalja az áldozatot, az elkövetőt pedig sokkal szigorúbban kellett volna megbüntetni - legalábbis azok alapján, amit tudni lehet. A hasonló helyzetben lévőknek ajánlom, hogy az ügy legelején fogadjanak fel ügyvédet! Nem csak az elkövetőnek, hanem a sértettnek is lehet ügyvédje, sőt forrón ajánlott!!!”
 • 5. zehn 2009. június 12. 09:42
  „A leírtakból kiderül, a vétkes józanul sem tudta volna elkerülni a balesetet.E téren nem ő volt hibás. Más kérdés, hogy aki ittasan ül volán mögé, annak én bizony örökre elvenném a jogsiját !”
 • 4. ClarkGriswald 2009. június 12. 09:32
  „Egyértelműen meg lett vásárolva a bíró. Ennyi. Na majd 2010-től mik lesznek még... hűha..”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vihar miatt sok helyen szünetel az áramszolgáltatás

A csütörtök délutáni vihar miatt Győr és környékén 1500, míg Tatabánya térségében 2000 fogyasztó… Tovább olvasom