Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Ivkovic a férfi, Bencze a női kapitány

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) két hete megválasztott vezérkara kinevezte az új szövetségi kapitányokat: a férfiaknál Stojan Ivkovic, a nőknél Bencze Tamás lett a szakvezető.

kosárlabda

„ Az augusztusban kezdődő EB-selejtezők miatt ez volt az egyik legfontosabb teendőnk, olyan szakembereket kértem fel, akik a leginkább össze tudják rázni a játékosokat. A nők számára az EB 1–5. helye, azaz a pekingi olimpiára való kijutás a cél, melynek eléréséhez tanácsadóként számítok a posztot visszautasító Rátgéber Lászlóra. Bencze Tamás egy futottak még csapatból három év alatt remek gárdát alkotott Zalaegerszegen, bízom benne, hogy a nemzeti együttesnél is bizonyít majd. A másfél évtizede Magyarországon élő Stojan Ivkovic hívó szavára pedig várhatóan kevesen mernek nemet mondani, ellenük egyébként erélyesen fel kívánok lépni” – mondta első hivatalos sajtótájékoztatóján Berényi János MKOSZ-elnök, hozzátéve, hogy a kapitányok megbízatása az EB végéig szól hosszabbítási opcióval.
A sokszoros válogatott Bencze beköszönőjében kifejtette, hogy azért vállalta el a feladatot, mert meg van győződve arról, hogy ha a klubok is segítik munkáját, ki tudja juttatni az EB-re a válogatottat. A tréner pályaedzője a soproni Székely Norbert, az alakulat menedzsere pedig a szegedi Szetey András lesz.
„ A példaképnek tekintendő Dávid Kornél számára mindig nyitva áll az ajtó, akár egy nappal a meccs előtt is betoppanhat. Már tavaly is hangoztattam, hogy legalább két magyar játékosnak kellene lenni a pályán minden bajnokin, ebben a koncepciómban most felkerült a pont az i-re, hiszen a nemzeti csapatot irányíthatom” – mondta a pécsi férficsapatnál szakmai igazgatóként is munkálkodó Ivkovic, akinek segítője a szolnoki Pór Péter lesz, míg a csapatvezető a korábbi válogatott Halm Rolland.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom