Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Izraeli befektetők miatt aggódik a Jobbik

Aggodalmát fejezte ki a Jobbik két országgyűlési képviselője több, izraeli tulajdonú cégekhez köthető ingatlanberuházás miatt.
Hegedüs Lorántné sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a balatonaligai Club Aliga privatizációjával összefüggésben. Az üdülőközpontot 2007-ben 5,5 milliárd forintért vásárolta meg a mindössze hárommillió forint törzstőkéjű Pro-Mot Hungária Kft., a szerződést Veres János akkori pénzügyminiszter írta alá - mondta. A jobbikos politikus kifejtette, hogy a projektcég hátterében egy olyan izraeli bank áll, amelyet már több alkalommal marasztaltak el szakszerűtlen és jogszerűtlen gazdálkodásért.

Az értékesítést Hegedüs Lorántné nemzetbiztonsági kockázatúnak nevezte, mondván a part menti telek stratégiai jelentőségű, az alacsony törzstőkéjű vállalkozás pedig nem tud eleget tenni jótállási felelősségének.

Hasonlóan fontos ingatlanokat szerzett meg korábban a Balaton-parton az eredetileg ugyancsak hárommillió forintos törzstőkével rendelkező SCD Holding Rt., amely az első Orbán-kormány alatt egymilliárd forint támogatást kapott a Széchenyi-tervből, majd egy izraeli érdekeltségű angol cég tulajdonába került, megvásárolta a Balatontouristot, a Siótourt és a Zalatourt, s ezzel a Balaton körül fellelhető szinte összes kemping tulajdonosa lett - összegzett Hegedüs Lorántné. Hozzátette, hogy a Balaton-törvény a cég számára kedvező - a kempingek beépíthetőségét növelő - módosítását a Fidesz is támogatta. "Ezek után joggal tehetjük fel a kérdést Orbán Viktornak: óhajtja-e az ellenséges szándékú felvásárlásokat megvizsgáltatni? (...) Illetve, hogy az izraeli ingatlanvircsaftnak mikor óhajt véget vetni Magyarországon?" - fogalmazott a jobbikos politikus.

Párttársa, Lenhardt Balázs a sajtótájékoztatón azt mondta: "a Jobbik óriási aggodalommal figyeli az izraeli térhódítást Magyarországon", hozzátéve, hogy az izraeli tulajdonú cégek hozzájárulásával megvalósuló ingatlanfejlesztéseket botrányok sorozata övezi. A politikus részletesen szólt a törökbálinti Tükörhegyen zajló beruházásról, amely egy ezerlakásos lakópark építését célozza, s ezzel szerinte elviselhetetlen terheket ró a helyi önkormányzatra a közszolgáltatások terén. Mint mondta, a magas négyzetméterárak miatt ráadásul félő, hogy "tudatosan telepítenek Magyarország földjére (...) Izraelből származó, zsidó etnikumú személyeket".

Olvasóink írták

 • 11. achilleus 2010. szeptember 26. 09:56
  „Mindenesetre az adóhiányos, újabban a rendőrség számára nem elérhető Joav Blúmok, nem kívánatosak, http://www.nol.hu/gazdasag/20090829-joav_blum__nem_en_vagyok_a_king_s_city_kulcsfiguraja
  Vajh´ ki. Az alig több mint egyéves riportban ilyenek olvashatók: - Mivel magyarázza azt, hogy miközben mindenki az ön szerepéről beszélt eddig, a múlt héten kiadott első hivatalos tájékoztatásban nem szerepel a neve a befektetők között. Fred H. Langhammer és Ronald S. Lauder nevét olvashattuk. Mi Joav Blum szerepe a King´s Cityben? - A beruházás helyszínéül szolgáló föld tulajdonosa vagyok és a beruházás egyik társalapítója. De látni kell azt is: az én szerepem - még ha helyi kapcsolataim segítségével részt is veszek az előkészítésben - eltörpül Langhammer úr szerepe mellett, aki a beruházás vezetője, elvégre egy ilyen beruházás értékének elenyésző része maga a föld. - Ezért furcsállják sokan, hogy miért ilyen körülmények között kellett megszerezniük, miközben nyílt pályázaton meg is vehették volna.
  - Mikor kezdik az építkezést?
  -Legkésőbb 2010 végén. 2013-2014 környékén már a vendégeket akarjuk fogadni.
  - A kormány 3500 munkahelyről beszél. Nem túlzás ez?
  ------ Az volt, de kit érdekel.”
 • 10. dodó 2010. szeptember 25. 20:53
  „Radnóti igaz, hogy származása szerint zsidó volt, de meg/kikeresztelkedett szülőktől kereszténynek született, keresztény - és igen jó - nevelést kapott, rövid életét jó keresztényként élte. Ergó: igaz és nagy magyar volt! Felesége, örömünkre még köztünk lévő Gyarmati Fanni szintén átkeresztelkedett. A MAZSIHISZ prominens tagjainak nyilatkozta pár évvel ezelőtt egy zsidó panasz-petíció alá nem írásakor: "Nem tartom magam zsidónak, én leszámoltam magukkal. Kérem, hagyjanak engem békén!"
  A zsidóvédők nagy kedvence Szerb Antal például anyira keresztény (katolikus) volt, hogy születése után Prohászka püspök tartotta keresztvíz alá, későbbi életében is rokonként egyengette pályafutását.”
 • 9. szilléri 2010. szeptember 25. 20:24
  „Gyerekek az üzlet az üzlet !

  Barát és ellenség között csak az a különbség, hogy az ellenséggel nem sörözünk.

  A németek, hollandok, svájciak és osztrákok tisztességesek. A franciák még ,,futottak kategória.

  Amúgy meg. k-ra nem érdekel senkinek a származása !”
 • 8. apátfalvi 2010. szeptember 25. 19:01
  „751510, te egyike vagy azon fórumozóknak, akikkel még sosem sikerült értelmes vitát lebonyolítanom, mivel mindig ilyen kitérő, cinikus, semmitmondó válaszokat adsz. De tényleg. :D Pedig Isten bizony, én szívesen beszélgetnék veled erről a témáról. "Virítsd" az érveidet, ne csak az ilyen "nesze semmi, fogd meg jól" dumákkal gyere mindig.

  Nincs mindig igazam, de valamit jól csinálhattam múltkor is, amikor csak annyit tudtál reagálni a szövegemre, hogy miért ilyen hosszú, mert nem olvassák így el derék radikálisank. :D”
 • 7. 751510 2010. szeptember 25. 18:36
  „apátfalvi

  Te egyike vagy azon fórumozóknak, akiknek mindig igazuk van. Éppen ezért vitába sem merek szállni veled. Majd ha már úgy látom, hogy megbirkózol az egyszerűbb mondatok értelmezésével, majd talán akkor visszatérhetünk a témára.”
 • 6. apátfalvi 2010. szeptember 25. 18:25
  „751510:

  Öngólt? Miért lőttem volna én öngólt? xD Vagy azt akarod mondani, hogy a nem izraeli befektetők azok tisztességesek, az izraeliek meg nagyon nem? Fiacskám, a XXI. században vagyunk. Ez a nyilasokat idéző, ostoba és demagóg szöveged már kissé idejétmúlt. Az Ikaruszt is franciák vették meg, a Negrót asszem a csehek, stb., stb. Nem csak a gonosz zsidókkal van ám a gond. Persze hogy jön ide az öngól, azt nem értem.

  ..............

  Illetve tudok, de mivel olvasatlan és teljességgel műveletlen vagy, nem fogod egészében megérteni:

  A tisztesség, mint olyan, nem nép/vallás függő. A Biszku Béla is magyar tudtommal, de zsidónak biztos hogy nem zsidó. A saját népét irtotta. Ahogyan Kádár sem volt zsidó, sőt, tudtommal a Bajnai sem a kipás népésg tagja, mégis öngyilkos lett miatta egy csomó vállakozó. És még sorolhatnám az MSZP/SZDSZ jómadarait, akik közül nagyon sokan nem zsidók, és mégis loptak, ami csak a kezük ügyébe került. A II.vh. idején háborús bűnöket elkövető magyar személyeket már meg sem említem. A kérdésem a következő lenne: minden magyar ember tisztességtelen?

  Az, hogy te tisztességes zsidóval nem találkoztál, egyrészt óriási hazugság, mivel az adott illetők gondolom nem írták alkoholos filccel a homlokukra, hogy "zsidó vagyok". Szerintem csak te akartad őket zsidónak látni. A saját lelki és szellemi nyomorodat bizonyítja.

  A kultúra dolgában pedig kiütközik ugye a 7 általánosod: majdnem az összes Nobel-díjasunk zsidó volt. Neves magyar és/vagy nemzetközi szinten elismert tudósok kerültek ki a soraik közül, mint ahogyan a magyar kultúrában is többen letették már a névjegyüket (most említhetném Radnótit, vagy Kabos Gyulát is, de igazából óriási a felhozatal).
  <moderálva..........>
  olyan emberek voltak a honfitársaid, mint Hunyadi, vagy Rákóczi, esetleg Kossuth vagy Petőfi.

  Tudom, ez szarul esett, dehát a tények....”
 • 5. szilléri 2010. szeptember 25. 18:04
  „Még csak húsz éve vagyok vállalkozó, de még tisztességes, de még tisztességes izraelivel nem találkoztam.

  Tudom más kultúra ?( idézőjelben ).”
 • 4. 751510 2010. szeptember 25. 18:00
  „apátfalvi

  Öngólt lőttél. Ezt Vona mondta Győrött:

  Mint kifejtette: azokkal a multinacionális cégekkel nincsen baj, amelyek munkahelyeket teremtenek, korszerű technológiát és munkakultúrát hoznak az országba. Viszont probléma van azokkal a multinacionális cégekkel, amelyek olyan iparágakat, köztük az élelmiszeripart, a könnyűipart "vették el", amit mi is meg tudnánk csinálni. Ugyanakkor adókedvezményekben részesülnek, a profitot pedig kimenekítik az országból.”
 • 3. apátfalvi 2010. szeptember 25. 17:33
  „dodó!

  Nem vagyok senki "hitsorsosa", jobb ha tudod. Eléggé értetlen vagy, mivel az 1. hsz-ben írtam, hogy én is elítélem a "felvásárlást", ha az a magyar ember érdekeit sérti. Nehogy már összehozz ezekkel, csak azért, mert ezt a szöveget kritikával illettem.

  <moderálva>

  Lehet hogy neked sem kellene ilyenekkel mérgezni az agyadat, és akkor nem zsidóznál le engem állandóan. Inkább olvass szépirodalmat, de vigyázz, ottan sok ám a gonosz, biztosan joggal deportálandó zsidó is. (Karinthy, Szerb, Ignotus Pál, Faludy, vagy a rettentesen veszélyes, világhírű antikommunista regényéről ismert Artur Koestler. stb., stb.)”
 • 2. dodó 2010. szeptember 25. 16:56
  „1.) <apátfalvi>
  Ugye nem akarod azt mondani, hogy te nem tudod, hogy a "hazai" kereskedelem minden 100 Ft-jából 70, az építőipar ban 52 Ft izraeli, vagy ha neked így szimpatikusabb, zsidó zsebekbe vándorol? A médiát meg úgyis figyeled, valószínűleg a tulajdonosi kört is ismered? Talán erre is emlékszel?

  Simon Perez izraeli államelnök 2007. október 10-én a tel-avivi Hilton szállóban:
  ,,Olyan kis ország részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk." (szó szerinti héber olvasat a Máárív című izraeli héber nyelvű napilapban, sőt október 22-én videón is megerősíti). Meglepő módon itthon nem médiahír, csak három-nény nemzeti/radikális hírportál,(persze te mint hitsorsos ilyet nem olvasol) említi meg, majd a Magyar Nemzet átveszi a cikket. A MR és MTV "vitaműsorokon" "szakértők" bevonásával cáfolgatott, majd jött az agyonhallgatás. Shalom!”
 • 1. apátfalvi 2010. szeptember 25. 15:34
  „Huuh, veszélyben a haza! Nincsenek más nemzetiségű/vallású befektetők, igaz? Áhh, dehogy, csak a gonosz izraeliek....
  Itt a legnagyobb baj a Jobbikkal: hogy efféle, a szélsőséges antiszemitáknak tetsző nyilatkozatai miatt nevezik a pártot sokan "szélsőségesnek". Félreértés ne essék, nem az a gond, hogy fellépnek a külföldi befektetők ellen, akik esetlegesen csak a hasznot viszik ki Mo.-ról, de ezeket csak és kizárólag zsidóként megjelölni véleményem szerint a 30-as éveket idéző, megbélyegző, demagóg antiszemitizmus. Lépjenek fel minden befektető ellen akkor, mert vannak még sokan. Ne csak az izraelieket "pécézzék ki" <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás indult az MNV Zrt. nyilvántartása miatt

Nyomozást kezdett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.… Tovább olvasom