Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Izraeli zászlót égetett Lenhardt Balázs

A független országgyűlési képviselő egy budapesti cionizmusellenes rendezvényen gyújtotta meg a zászlót. A rendőrség előállította.
Meghallgatását követően elhagyta a kerületi rendőrkapitányság épületét Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő, aki péntek este egy budapesti cionizmusellenes rendezvényen meggyújtott egy izraeli zászlót, és emiatt előállították.

A Külügyminisztérium elítélte a zászlóégetést

A Külügyminisztérium közleményben ítélte el a tárca épülete előtt tartott péntek esti anticionista tüntetést, amelyen Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő elégetett egy izraeli zászlót.

A minisztérium azt írta: elítéli a szélsőjobboldali tüntetés során elhangzott szégyenletes, uszító és kisebbségellenes beszédeket és megnyilvánulásokat. A tárca felháborítónak nevezte, hogy az esemény során egy külföldi állam nemzeti zászlóját elégették, amit a tárca "egy ország, egy nép elleni gyűlölet keltésére alkalmas cselekedetnek tart", és a leghatározottabban visszautasítja a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet minden formáját.

"A magyar kormány mindenkor garantálja a hazánkban élő vallási vagy más kisebbségek jogait, és minden tőle telhetőt megtesz biztonságukért, azért, hogy emberi méltóságukban ne érhesse őket sérelem" - tette hozzá a külügyi tárca.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek este honlapján azt írta: a II. kerületi Bem téren a Külügyminisztérium elé bejelentett rendezvényről garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök előállították Lenhardt Balázs országgyűlési képviselőt. "Az előállított képviselő mentelmi jogáról nem mondott le", meghallgatását követően a kerületi rendőrkapitányság épületét elhagyta - tették hozzá.

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által a Külügyminisztérium elé szervezett megmozduláson a zászló felgyújtása közben "Mocskos zsidók" és "Auschwitzba velük!" kiáltások hallatszottak.

A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a járőrautóhoz. A tüntetők egy ideig elállták az autó útját, hogy a rendőrök ne tudják elvinni a politikust, ám Lenhardt Balázs kérésére néhány perc után szabaddá tették az utat. A szimpatizánsok folyamatosan szidalmazták a rendőröket, akik a II. kerületi rendőrkapitányságra vitték a képviselőt. Távozásuk után a demonstrálók szétszéledtek.

Korábban írtuk:

A rendőrség garázdaság miatt előállította Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt, miután péntek este egy budapesti cionizmusellenes rendezvényen meggyújtott egy izraeli zászlót.

Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő izraeli zászlót éget a Külügyminisztérium épülete előtt. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő izraeli zászlót éget a Külügyminisztérium épülete előtt.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által a Külügyminisztérium elé szervezett megmozduláson "Mocskos zsidók" és "Auschwitzba velük!" kiáltások hallatszottak a zászló felgyújtása közben. A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a járőrautóhoz.

rendőrök előállítják Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt (k), aki izraeli zászlót égetett a Külügyminisztérium épülete előtt, a Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által szerv
A rendőrök előállítják Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt (k), aki izraeli zászlót égetett a Külügyminisztérium épülete előtt, a Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által szervezett cionizmusellenes tüntetésen.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tüntetők egy ideig elállták az autó útját, hogy a rendőrök ne tudják elvinni a politikust, ám Lenhardt Balázs kérésére néhány perc után szabaddá tették az utat. A szimpatizánsok folyamatosan szidalmazták a rendőröket, akik a II. kerületi rendőrkapitányságra vitték a képviselőt. Távozásuk után a demonstrálók szétszéledtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ezer petárdát foglaltak le a rendőrök

A tiszabői férfihoz a tűzijátékot használó iskolás gyerekek révén jutott el a rendőrség. Tovább olvasom