Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Ján Slota tart egy esetleges Fidesz-Jobbik többségtől

Magyarországon eltűrik a szélsőségesek megnyilvánulásait, és a helyzet e téren a 2010-es választások előtt egyre romlik - véli Ján Slota. A koalíciós Szlovák Nemzeti Párt elnöke erről a Szlovák Televízió vasárnapi politikai vitaműsorában nyilatkozott.
Slota úgy látja, a következő magyarországi választásokat a szerinte "szélsőjobboldali és ultranacionalista", valamint "részben újfasiszta" Fidesz nyeri meg, élén Orbán Viktorral. A szlovák politikus valószínűnek tartja, hogy a Fidesz a Jobbikkal alkotmányos többséget szerez az Országgyűlésben. "Nem tudom, mi történik majd akkor ott" - adott hangot aggodalmának.

Ján Slota sajnálatosnak tartja, hogy Szlovákiában hamut kell szórniuk a fejükre, mit tettek vagy nem tettek a kisebbségekkel szemben, miközben senki sem tekint a szélsőségesekkel szemben engedékenyebb magyar törvényekre. Slota megismételte azt a néhány nappal ezelőtti kijelentését is, hogy Magyarország gazdaságilag csődöt mondott.

Vitapartnere, a legkisebb szlovák ellenzéki párt, a Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke szerint Szlovákiában és Magyarországon egyaránt a gazdasági problémák elkendőzését szolgálja a szélsőségek térnyerése. Úgy gondolja, sajnálatos módon mindkét országban a politikai küzdelem eszköze lett a nemzeti kérdés, és mindkét kormányfő - Gyurcsány Ferenc és Robert Fico is - meg akarja mutatni, "ki a nagyobb legény".

Olvasóink írták

 • 5. 751510 2008. november 24. 09:35
  „Minden értelmes ember látja, tudja, hogy Slotának nincs igaza, kár leakadni rajta, satu-részegen ti sem nyilvánulnátok meg értelmesebben. Inkább az az elgondolkodtató, hogy egy szélsőségesen magyargyűlölő agyhalott abban az országban lehet kormánypárti politikus, ahol a "magyar fasizmussal" riogatnak, ahol a benesi dekrétumokat épp tavaly erősítették meg, törvényessé téve a magyarok, németek kollektív bűnösségét.”
 • 4. radenko 2008. november 24. 07:22
  „Slota fél gyerekek milyen ember az ilyen gyáva senkiházi. Annyi esze sincs, hogy elmenjen Párizsba konflis lónak.
  De azért mocskolódik és olyan szavakat mond amelyeknek előbb vagy utóbb következményei lesznek, hát féljen is.”
 • 3. belabacsi 2008. november 24. 06:23
  „miota lehet a magyar belügyekbe avatkozni slotta jános??hm?? ek,amiota gyurcsan istvan a kirájunk,azota . lol .mindig azt kell nézni h ki mondja:ez esetben is csak wgy kis paprikajancsi jancsi bohoc ugral amit nem kéne berakni a mediaba,mert akkor nem létezne .”
 • 2. exluzer 2008. november 23. 22:09
  „Ján Slota nagyon jól látja....”
 • 1. E.K. 2008. november 23. 20:34
  „Ahogy csettint a szlovák, úgy csicskázik a magyar? Már elnézést a kifejezésért, de ez így van. Azt már mindenki elfelejtette, hogy épp ők hirdettek magyarellenességet a választási plakátokon, és ők voltak azok, akik tankkal kívánták eltaposni Budapestet? Ez mind bennem ég elevenen. Ezt persze mindenki elfelejti, kedves DM. Ideje emlékeztetni a népet! De aki emlékeztetni próbál, az persze rögtön "újfasiszta". Nevetséges! De sajnos sokan vannak, akik ezt a merő ostobaságot igaznak vélik. Egy: ne avatkozzanak belénk a szlovákok, mit érdekli őket a mi belügyünk? Biztos van nyomós ok, csak nem tudhatunk róla. Kettő: tudtommal Malina Hedvig, a szerencsétlen szurkolónk...stb. mind magyarok voltak, és szlovákok intézték el. Nem fordíta. Három: nagyon gyengének érzem a nemzeti öntudatot. Szép szó, de én komolyan is gondolom, kevéslem a magyar érzést.
  Kicsit nyugodtabban: nekem egyértelmű a Slota-féle politika: az alapja az, hogy a magyar társadalom részekre oszlott szét, a két fél tart a "szélsőségeknek" kikiáltottaktól. Bátorkodom megjegyezni, nem minden arany ami fénylik! Ezt remekül kihasználják kedves északi szomszédaink. Én nem a népre haragszom. Hanem a politikájukra, és a magyar tehetetlenségre. " Mi ébresztő kiáltás helyett suttogunk csak a szélben".
  Én nem hagyom magam, Fico, kicsit bátrabban, Feco! Illetve felejtsük már el a nácizást! Hatalmas ereje van a szónak, de annyira gyerekes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a télies időjárás

Az átlagosnál lényegesen hidegebb, kifejezetten télies idő várható a következő héten. Hétfőn… Tovább olvasom