Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Januárban elnökváltás

Új elnök vezeti a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK) januártól. A szervezet hétvégén Székesfehérvárott rendezett tisztújításán Miskolczi Norbertet, a Budapesti Műszaki Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóját választotta vezetőjévé – közölte Ekler Gergely jelenlegi elnök.

Az elnöki posztra egyetlen érvényes jelöltként pályázott Miskolczi Norbert. Ekler Gergely már korábban jelezte, nem kívánja mandátumát újabb két évre meghosszabbíttatni.
A tisztújításon jelen lévő 126 hallgatói önkormányzat 124 igen és 2 tartózkodás mellett választotta meg az új elnököt. Ekler Gergely azt mondta, a jelenlegi helyzetben, különös tekintettel a tandíj kérdésére, igen nagy jelentősége volt annak, hogy a HÖOK megmutassa egységét. Közölte: egyhangúlag döntöttek arról, hogy ha az oktatási tárca nem teljesíti az általuk korábban megfogalmazott feltételeket és nem készíti el a megadott határidőn belül a felsőoktatási törvény módosítását oly módon, hogy abban már nem szerepel a tandíj, megtartják demonstrációjukat októberben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom