Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Januárra napolták a kuruc.info-pert

Január 28-ra napolta el a székesfehérvári városi bíróság az úgynevezett kuruc.info-pert.
A pénteki tárgyaláson az ügyész azt indítványozta, hogy olyan elektronikai médiaszakértőt rendeljenek ki, aki az elektronikus média működésével, szerkesztésével és szakmai munkájával kapcsolatos kérdésekről is nyilatkozhat. A pénteki tárgyaláson egy tanút hallgatott meg a bíróság a hírportál állítólagos főszerkesztőjével kapcsolatban, ő azonban nem ismerte a per vádlottját, csak elektronikus levelet váltott vele. A vádlottat öt rendbeli személyes adattal való visszaélés, valamint kétrendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségével vádolta meg az ügyészség.

A vád alapjául az szolgált, hogy a 2006. évi őszi budapesti eseményeket követően, 2006. október 7-én, 16-án, majd azt követően több alkalommal, a kuruc.info közzétette az ügyben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait, s egyikük fényképét is, őket súlyosan sértő kijelentésekkel illette, s egyebek között "vérbíráknak", "jogtipró talárosoknak" nevezte őket.

A per a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján került a Székesfehérvári Városi Bíróságra. A hírportálra 2006. októberében felkerültek miatt a II.-III. kerületi ügyészség vádat emelt a kuruc.info főszerkesztője - mint magánszemély - ellen, aki egyben a honlap hirdetésszervező cégében, a Hunmédia Kft.-ben jelentős befolyással bíró tulajdonos is.

Olvasóink írták

 • 8. varadipal 2010. október 26. 10:28
  „A bíróság tán a meteorológus előrejelzését várja, amely azt fogka tartalmazni, hogy merről fú a szél.
  Ennyit a -/kontrolltól és igazságtól/- független magyar bíróságról. Tevékenységük magáért beszél.”
 • 7. dodó 2010. október 22. 21:16
  „4.) apátfalvi ! - Még a moderálás előtt olvasd el! (habár, ha a te uszító szöveged maradhat, ezt kár lenne eltüntetni...) Van több is, akár született zsidóktól is.

  "A zsidó zsidó módon emancipálta magát, nemcsak azáltal, hogy elsajátította a pénzhatalmat, hanem azáltal, hogy a pénz, az o révén és onélküle is világhatalommá, a gyakorlati zsidó szellem pedig a keresztény népek gyakorlati szellemévé vált. A zsidók annyiban emancipálták magukat, amennyiben a keresztények zsidókká lettek." (Karl Marx)
  "Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll." (Kölcsei Ferenc)
  "A zsidóság nem vallásfelekezet, hanem faj: külön népi egység, sajátos népi és faji öntudattal. Ez a faji és népi öntudat nem férhet meg a befogadó nemzet népi és nemzeti öntudata mellett, azzal eggyé nem olvadhat." (dr.Fehér Lajos)
  ,,Biblikus hagyományok hordozója, soká hurcolt roppant átkozódások megvalósulásának a sóvárgója. Hol megvetett, hol félelmes, örök idegen.
  Hívatlan jön és nem megy el, ha küldik. Szétszóródik, és mégis összetart. Belefészkel az országok testébe. Láthatatlanul országot szervez magának más népek országában. Törvényeket teremt túl vagy innen a törvényeken. Tagadja a haza fogalmát, és mégis van hazája, mely vele vándorol és vele telepszik meg.
  Tagadja a többi népek Isten fogalmát, míg maga mindenütt újra építi templomát. Jeruzsálem ledőlt falait siratja és húzza a falakat láthatatlanul maga után.
  Elszigeteltségét panaszolja, és titokzatos csatornarendszerrel köti össze végtelen városát, mellyel már beépítette jóformán az egész világot. Az összeköttetések és kapcsolatok megvannak. Különben hogyan lenne lehetséges, hogy a tőke és a sajtó valamennyiük kezében ugyanegy célt kövessen az egész világon át, és minden faji érdek összelüktessen éppúgy a rutén faluban, mint New York közepén?
  Valakit felmagasztalnak, és végigfut a magasztalás a földgolyón. Valakit tönkre akarnak tenni és megindul a munka, mintha egyetlen kéz igazgatná. Titokzatos homályból jönnek a parancsolatok." (Tormay Cécile)
  ,,Az európai zsidók nem ismerik el magukat zsidónak. Úgy tartják, hogy a zsidóságba csak az antiszemiták kényszerítik őket. Ellentmondás jelentkezik: a zsidó csak akkor érzi magát zsidónak, ha veszély fenyegeti. Akkor zsidó módon menekül. Amikor azonban ő válik a veszély forrásává, akkor már nem zsidó."(A. Szolzsenyicin)”
 • 6. achilleus 2010. október 22. 20:20
  „Egy kis folyóiratajánló apátfalvinak:
  http://www.rubicon.hu/megrendelheto/termek_cikkek/ungvary_krisztian_kik_voltak_a_nyilasok_egy_szocialista_tomegpart/51/11/0
  Amúgy megy a "cséplés" itt is:
  http://jobbklikk.hu/index.php?Cikk=373
  Rövidke idézet az alapvetésekből(...) "3) A Jobbik, bármennyire is igyekszik szalonképesnek látszani és eufémizmusokba burkolózni, a több mint gyanús HVIM-en keresztül összeér a rohadék nyilasok mai követőivel. (...)" Ez a blog egyébként a fidesz.hu oldalról egy kattintással nyitható.”
 • 5. achilleus 2010. október 22. 19:44
  „4. hozzászólás apátfalvi 2010.10.22. 18:47
  "Szolzsenyicin a kommunistákról írta meg a frankót, és ő sem zsidózott."
  Ajaj. Olyannyira "zsidózott, hogy e miatt egyesek a "feledhető" írók kategóriájába száműzték.
  http://www.delmagyar.hu/hirek/meghalt_alekszandr_szolzsenyicin_nobel-dijas_orosz_iro_/2066059/
  12. hozzászólás idézete: Népszabadság. online:
  (...) "Szolzsenyicin nem volt tehetséges író, s noha könyveiben a cselekmény lehet fordulatos,
  a hősök nem elég árnyaltak, gyakran sematikusak. Dokumentumok alapján, cédulák tízezreivel, aprólékos gyűjtőmunkával megalapozott regényein átsüt az ideológiai-eszmei mondandó, amelynek didaktikusságát csak a rendszerváltásokig feledtette az, hogy egy hamis, ideológiákkal fertőzött, didaktikus rendszer ellenében szólt.
  Élete utolsó műve botrányt kavart: az oroszországi zsidókról szóló 200 év együtt (2001-2002) két kötete antiszemita sztereotípiákból összeollózott áltudományos mű. Szolzsenyicin alaptételeinek egyike az a szlavofilekhez visszanyúló gondolat, hogy az orosz forradalom idegenek, jövevények műve, s durva beavatkozás az orosz fejlődésbe. Az életművét lezáró kirekesztő művel diszkvalifikálta magát az értelmiség köréből - egy tolerancia híján lévő író vajon tolerálható?"”
 • 4. apátfalvi 2010. október 22. 18:47
  „3. dodó, te irodalomtudós zseni, szerény tudásom szerint Tormai nem írt a zsidók válogatás nélküli táborba hurcolásával egyetértő szövegeket. Szolzsenyicin a kommunistákról írta meg a frankót, és ő sem zsidózott. Marx maga is zsidó volt, bár én is hallottam olyat, hogy szidta a zs.-ket. Kölcsei nevének említése pedig méltatlan egy háborús bűnnel szimpatizáló, balla-féle .....huszár kapcsán. Kölcsei Ferenc korában még nem asszimilálódtak olyan mértékben a zsidók, mint a 30-as években. Egészen biztos vagyok benne, hogy a nemzeti imánk szerzője is fellépett volna a deportálások ellen. Mint minden értelmes ember. Ballát kivéve. <moderálva....>”
 • 3. dodó 2010. október 22. 18:05
  „2.) apátfalvi

  `dr. Fejér írja, hogy a zsidóság a magára hozott átokkal, "az uzsorával kihívta és vállalta annak minden etikai és társadalmi következményét: a megvetést, a gyűlöletet és az üldözést, végső fokon a mártírhalált is."`

  Föltételezem, tudod ki volt dr. Fehér Lajos? Ha igen, valószínűleg olvasod is. (Persze csak ha a kuruc.info-val végeztél).A
  Ajánlanám még dr Domonkos Józsefet, Tormai Cécile-t, de akár Szolzsenyicint, Marxot vagy Kölcseit is.”
 • 2. apátfalvi 2010. október 22. 17:19
  „Csak egy pár idézet:

  "U.I.: Auschwitzban még a mieinknek kellett kínlódniuk, hogy egy tetoválással megjelöljék az európai kultúrába beilleszkedni képtelen, azt felzabáló zsidókat. Mára elértük azt, hogy ők maguktól megteszik nekünk ezt a szívességet. Jegyezzük meg, hogy néz ki egy hamsza, a válogatásnál még jól jöhet..."

  "Holtan találtak a rendőrök egy nőt és öt gyermekét egy floridai házban. A férj állítólag Haitire utazott, az apja szerint ő követte el a gyilkosságot Ki lepődik meg azon, ha kiderül: a gyilkos egy ...... Igaz, az áldozatok is, tehát nagy veszteség nem érte a fehéreket."

  "Mi változott vajon 54 év alatt? 1956-ban azt harsogták a tüntetők, hogy ,,Ruszkik, haza!" S ma nem üvölthetjük-e ugyanannyi joggal, hogy ,,Jenkik, haza!", vagy ,,Zsidók, haza!" (ez siklósi andrástól, egy tehetségtelen kis <moderálva...> származik )

  "Az csak természetes, hogy a nemzetközi zsidóság több évtizedes, Németország elleni aknamunkája, bojkottjai és a szövetséges hatalmak, zsidóság által szított háborús készülődése a nemzetiszocialista rezsim megsemmisítésére antiszemitává tették Hitlert. Nem más, mint dr. Fejér írja, hogy a zsidóság a magára hozott átokkal, "az uzsorával kihívta és vállalta annak minden etikai és társadalmi következményét: a megvetést, a gyűlöletet és az üldözést, végső fokon a mártírhalált is."
  Ha a társadalmi élősdiség és az uzsora miatt elszenvedett üldözés, ill. halál nem is nevezhető mártírságnak, "mártírhalálnak" (ez balla józsef "Volt-e oka Hitlernek az antiszemitizmusra?" c. okádékából való. Semmi különös, éppen csak azt mondja, hogy jogos volt nőket meg gyerekeket gyilkolni, kínozni, megalázni. Igen, ilyen a nácierkölcs)

  "A cél egyértelmű: tovább sulykolni a német fejekbe és lelkekbe a bűnös nép vádját. Azonban ma olyan világot élünk, amikor könnyen az ellenkező hatást érhetik el a cionisták. Annyian csalódtak már a judeoglobalista rendszerben és a kommunisták annyira nyilvánvalóan árulták el népüket, hogy a legbutább német számára is világossá válhat a tárlat meglátogatása után: egyetlen út maradt, ez a nemzetiszocializmus!"

  "smeretlen fajvédők tették helyre a makói főrabbi emléktábláját (...) igazán jogosnak nevezhető ezen cselekedet. "

  "Azonban nem mi, nem a magyar jobbikosok és szélsőjobboldaliak vagyunk a hibásak, ha tekintve az elmúlt húsz év zsidó őszinteségi rohamának a hiányát azt mondjuk: minden zsidó egyforma..."

  Inkább abbahagyom, okádni a WC-be tessék...

  Emellett persze a hazaáruló szálosján(szálasi) ferencet, és az országunkat megszálló, óriási erkölcsi és anyagi károkat okozó nácikat éltető cikkekről már nem is szólok, mert lefagyna a dm online, annyi ilyen szarság van.

  Nincs másvélemény, nincs tolerancia. A náciknak 45 után nincs.

  <moderálva>”
 • 1. deszkás 2010. október 22. 17:04
  „Az elévülésre tetszenek játszani? Vau.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postarablás Heréden

Ismeretlen tettes, vagy tettesek megkísérelték kirabolni a Heves Megyei Heréd postahivatalát… Tovább olvasom