Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Januártól digitális térképek segítik a munkát

Folytatás az 1. oldalról.

Gál László, a Soproni Földhivatal vezetője a Kisalföldnek elmondta: ugyan akadnak még olyan beadványok, amelyek egy hónapon túliak, de azok intézése nem a hivatal hibájából csúszik, hanem a dokumentumok hiányosságai, azok pótlása miatt.
– Psszel befejeződött a Soproni Földhivatal térképeinek digitalizálása, a forgalomba helyezés december végéig megtörténik – folytatta Gál László. – A Nemzeti Kataszteri Program Kht. projektje keretében lezajlott munka során illetékességi területünkön 31 településnél nem vetődött fel probléma. Nagycenk, Hidegség, Fertőrákos, Harka, Hegykő és Balf esetében viszont olyan rossz állapotúak voltak a papíralapú térképek, hogy a földekkel kapcsolatosan új felméréseket kellett elrendelni. Időközben itt végeztek a feladattal a szakemberek, így nem lesz akadálya annak, hogy januártól digitális térképek segítsék a földmérők és a hivatal munkáját.
Mindez az eddiginél egységesítettebb, gyorsabb és célszerűbb ügyintézést, adatszolgáltatást tesz majd lehetővé.
– Idén novemberig az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületek megosztása révén közel ötszáz új, önálló ingatlan jött létre, ezáltal a 2006-os igények zömét sikerült kielégíteni – vette át a szót dr. Kövér Krisztina osztályvezető. – Mint minden évben, az érintettek 2007-ben is január elsejétől március elsejéig kezdeményezhetik osztatlan közös tulajdonból saját részük kimérését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom