Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Januártól értékelik a köztisztviselők teljesítményét

Januártól új teljesítményértékelő rendszer, szeptembertől a vezetői állások kötelező pályáztatása, 2007 második felétől pedig egységes képzési struktúra – ezekre a változásokra számíthat a közigazgatási szféra.
Az új, 2007 januárjától bevezetendő kormányzati értékelő rendszer lényege, hogy kapcsolatot teremtsen a munka minősége, mennyisége és a jutalomként kifizetett összegek között. A struktúra azt a célt is szolgálja, hogy főnök és beosztott között kötelező legyen a visszacsatolás.

A köztisztviselők értékeléséhez egy ötfokozatú skálát alkalmaznak, a legjobbak közé mintegy tíz százalék férhet be. A kiválóan teljesítők mögött egy huszonöt százaléknyi, magas minőségű munkát végző derékhad következhet. Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára úgy számol, hogy több mint ötven százalékuk tartozik majd az elvárható szinten teljesítőkhöz, a gyengék pedig az alsó tíz-egynéhány százalékot teszik ki.

A közigazgatás javuló színvonalát az új – vezetők esetében kötelező pályáztatási rendszer – biztosítja majd. A jövő év második felétől az egységes képzési rendszer keretében már figyelembe vennék a teljesítmény-ellenőrző mechanizmus tapasztalatait. Kiderülhet az is, hol van szükség erősítésre, s az alkalmas tudású szakembereket ebben az irányba segíthetnék az előrelépésben. Szetey szerint érdemes lesz hatékonyan dolgozni, a legjobbak ugyanis 4,5-7 havi fizetésüket is megkaphatják jutalomként.

A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató Központ (KSZSZK) már 2007 januárjától működni kezd, feladata szerint egyszerre vezeti majd az adminisztrációt és egy új nyilvántartást. Jövőre a KSZSZK 80 millió forintos költségvetéssel kezd, az európai uniós pályázatok önrészéből pedig fejlesztésekre további 250 milliót kaphat, s a következő években átveheti a tárcák személyügyi adminisztrációját.

A központi közigazgatásban hamarosan lezárul az elbocsátási hullám, amely összesen 6300 embert érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus bárban fotóztak le két szlovákiai magyar poltikust

Erotikus videofelvétel borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Múlt héten megjelent az interneten egy… Tovább olvasom