Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Januártól járulék

A kormány szerdán jóváhagyta azt a javaslatot, amely szerint a nyugdíj mellett dolgozók keresetét január elsejétől 8,5 százalékos járulékfizetési kötelezettség terhelné. Aki nyugdíjasként legalább egy évig fizeti a járulékot, annak a nyugdíja minden évben keresetének 0,4 százalékával nő a tervezet szerint.

A park építési terület

A Fővárosi Önkormányzat építési területté nyilvánította a Városháza parkot, így az a gyülekezési törvény szerint nem közterület, a rendőrségnek nincs hatásköre a bejelentett demonstráció elbírálására. Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nehéz lesz új helyszínt találni. Takács András szerdán közölte, hogy a Városháza parkba költöznek pénteken a korábbi Kossuth téri tüntetők

Visszadobták

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azt a beadványt, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen nyújtott be két fideszes képviselő. Álláspontjuk szerint ugyanis a kormányfő közérdekű adatokat nem hozott nyilvánosságra, illetve hamisított meg, és ezzel nem valósította meg a közérdekű adattal való visszaélés büntető törvénykönyvi tényállását.

Szén-monoxid-mérgezés

Két halottat találtak Budapesten egy lakásban csütörtök délelőtt; valószínűleg szén-monoxid-mérgezés okozta a tragédiát.

Nem kérnek a traktorokból

Demszky Gábor főpolgármester levélben kérte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökét, hogy ne jöjjenek traktorral a fővárosba, ne bénítsák meg a főváros életét és ne tegyék tönkre a felújított utakat.

Még keresik

Mintegy 60 ember és 13 keresőkutya kutatja Lendvai Ildikó politikus édesanyját, aki szerdán tűnt el. A 82 éves asszony egy tüdőszanatóriumban áll gyógykezelés alatt, és nem tért vissza szerda estig egészségügyi sétájáról.

Már tizenheten

Szabadon engedték csütörtökön az október 23-án elkötött T34-es tank kezelőjét. A 65 éves H. Györgyöt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint rongálás vétségével gyanúsítják. A Fővárosi Bíróság korábbi tájékoztatásai alapján a tegnapi döntésekkel már tizenhétre nőtt azoknak a száma, akikre szabálysértési eljárásban elzárást vagy pénzbüntetést szabtak ki, illetve egy embert figyelmeztetésben részesítettek.

Túlélték a rabok

Öngyilkosságot kísérelt meg két fogvatartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, mindketten túlélték. A távirati iroda úgy tudja, hogy a két férfit az olaszliszkai lincseléssel gyanúsítják. A zempléni Olaszliszkán október 15-én brutális kegyetlenséggel halálra verték azt a férfit, aki a faluban autójával – amelyben két kislánya is utazott – elsodort egy 11 éves kislányt, aki könnyebben sérült meg. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom