Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Japán módszerből merít erőt

A Győrben élő 25 éves Zsóka egy élelmiszer-ipari cégnél dolgozik, életében fontos szerep jut a shiatsunak.

Azt talán csak az égiek tudnák pontosan megmondani, hogy Balogh Zsóka a számára testi és lelki harmóniát nyújtó shiatsunak köszönheti-e, hogy bejutott a Szépség Határok Nélkül szépségverseny fináléjába, mindenesetre olyan teljesítményt nyújtott Mosonmagyaróváron, hogy a zsűri határozott: döntőben a helye.

Névjegy

Balogh Zsóka kedvencei

Könyv
: 1984
Film: Chicago (musical)
Zene: Kispál és a Borz
Étel/ital: sült sonka/tea
Színész: Gáti Oszkár
A Győrben élő 25 éves Zsóka egy élelmiszer-ipari cégnél dolgozik. Még diákként, a SZIF-en ismerkedett össze párjával, akivel már öt éve boldogítják egymást. A lány életében fontos szerep jut a shiatsunak, egy japán akupresszúrás módszernek. Ez egy nagyon régi, tradicionális gyógyítási mód, feltehetőleg a zenkolostorokban alkalmazták először.

Balogh Zsóka
Zsókának azért tetszik a shiatsu, mert a szellemi és a testi síkot közösen kezeli, tehát egy holisztikus gyógyítási rendszer. Hasonlóan az akupunktúrához, a kezelés során a meridiánokban (energiacsatornákon) áramló energiát próbálják a szükséges helyre irányítani, az energiahiányos testrészeket feltölteni. Nemcsak testi problémákra kiváló módszer a shiatsu, alkalmazói szerint a lelki blokkokat is feloldja.

Talán ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Zsóka évek óta harmonikus kapcsolatban él szerelmével, hiszen gyakran „akupresszúrálják" egymást.

Az eljárás lényege: hosszú időn keresztül, egy helyen kitartott, változó erősségű nyomást mér a masszőr a kezelt egyén testfelületére. Nemcsak a családtagjainak és a közeli rokonoknak segít Zsóka az akupresszúrával, hanem azoknak is a rendelkezésükre áll, akik segítséget kérnek tőle.

Zsóka a shiatsuval még a linzi egyetemen ismerkedett meg, ahol vendégdiákként tanult, s annyira megkedvelte a módszert, hogy hazatérve azonnal megkereste azt a fővárosi iskolát, ahol tovább építheti tudását az Ausztriában lerakott alapokra.

Érthető módon Zsóka szeretne eljutni Japánba, Nepálba és Tibetbe, hogy a keleti kultúrákkal testközelből is megismerkedhessen. Ha a június 11-i döntőn kitűnően szerepel, akár egy utazást is nyerhet. Igaz, hogy ezen nyereményúttal nem juthatna el egy zenkolostorba, de az biztos, hogy akár egy napfényes tengerpartról, vagy egy tiszta hegyi levegőjű alpesi völgyből is felejthetetlen élményekkel térhetne haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a diákmunka

Közel egy hónap van hátra a tanév befejezéséig, ebben az időszakban mind több diák keresi fel a diákmunkát közvetítő irodákat, hogy a nyári szünidő alatt egy kis zsebpénzt kereshessen. A szórólapterjesztéstől az adatrögzítésig számos nyári munkalehetőség közül választhatnak a diákok.
Tovább olvasom