Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Járőrök vigyázzák a temetők rendjét

A rendőrség készül a megye temetőiben, s az azokhoz vezető utakon a rend megőrzésére. A forgalmas helyeken járőrök irányítják a forgalmat, polgárőrök és közterület-felügyelők segítenek nekik. A szakemberek szerint a nagy tömegben a bűnözők is megjelenhetnek.
A mindenszentekhez kapcsolódóan a napokban – mint minden évben – nagy forgalomra számít a megye közlekedésrendészete. A szakemberek nemcsak a temetőkben és az utakon segítenek a balesetmentes közlekedést biztosítani, de a bűnügyek megelőzésére is felhívják az emberek figyelmét.

Irányítják a forgalmat

– A közlekedésrendészeti szolgálat a balesetveszély csökkentése érdekében segíti és irányítja a forgalmat a kiemelt területeken. Kérjük a vezetőket, hogy torlódások esetén kellő körültekintéssel és figyelemmel közlekedjenek, s a rendőri intézkedésnek megfelelően haladjanak céljuk, illetve a járőrök által megadott hely felé – mondta lapunknak Kóczán László alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezető.
Az alezredes elmondta, hogy a közterület-felügyelők és a polgárőrök együttműködésével segítenek abban is, hogy a tömött parkolóhelyeknél be, illetve ki tudjanak hajtani az autósok.

Figyelnek a bűnözők!

Az osztályvezető felhívta a temetőlátogatók figyelmét arra, hogy semmit ne hagyjanak a gépkocsikban, még a csomagtartókban se. Ugyanis a bűnözők kifigyelhetik, ha például egy értékes bőrkabátot, vagy más tárgyat odatesz valaki, és mire kiér a temetőből, feltörve találja a gépkocsiját.
– A trükkös jelleggel elkövetett lopások megelőzése érdekében körültekintően segítsenek a közlekedők azoknak, akik valamilyen ürüggyel – lerobbant az

autó, kifogyott a benzin – megállítják őket. S akkor is figyeljenek, ha a temetőből kifelé jövet látják, hogy „defektet” kapott az autójuk, s valaki túlzott jóindulattal felkínálja nekik a segítséget – magyarázta Kó-

czán alezredes.

Kihez fordulhatunk?

Az ablakok feltekerésére is felhívta a figyelmet a szakember, s hozzátette, hogy nem árt a központi vezérléssel bezárt autó ajtóit is leellenőrizni, biztosan lezártak-e. Bűncselekmény gyanúja esetén célszerű a járőrökhöz fordulni, vagy a 107-es, illetve a 112-es telefonon segítséget kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris 8-ra váltana az Internet Explorer?

A Microsoft képviselői máris az Internet Explorer böngésző következő verzióját tervezik. Tovább olvasom