Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Járőröznek, időseket segítenek

A cégbíróságon bejegyezték és ezzel hivatalosan is megalakult a révfalui polgárőr-egyesület, amely holnap délután öt órakor a győri Tulipános Általános Iskolában várja azokat, akik tenni szeretnének a városrészért.
Németh Viktor, Révfalu önkormányzati képviselője, a győri önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke vetette fel, hogy Révfalu nyugalmának és biztonságának megőrzése érdekében egyesületet kellene létrehozni, amely a hagyományos polgárőri tevékenység mellett sokkal szélesebb célokat is zászlajára tűzne és soraiba várná mindazokat, akik fontosnak érzik azt, hogy tegyenek szeretett városrészükért.
– Egyesületünket Nepomuki Szent Jánosról neveztük el, s a bejegyzés azt is jelzi, a polgári erőknek nagyobb szerepet szánunk, magunk szeretnénk az ügyeket előremozdítani és nem másra várunk – nyilatkozta a Kisalföldnek Németh Viktor. A képviselő-elnök úgy véli, Révfalu továbbra is nyugodt városrész, a közbiztonság szilárd, s az egyesület azért dolgozik, hogy ez így is maradjon. Járőrözéssel szeretnék elriasztani az autófeltörőket, lakásbetörőket, a bűnmegelőzés és közrendvédelem mellett azonban más, egyéb feladatokat is magukra vállalnak.
– A meglevő egyesületekkel együttműködve a kulturális életbe is szeretnénk bekapcsolódni, és fontosnak tartjuk a karitatív tevékenységet is – fogalmaz Patonai Norbert, az egyesület elnöke, s részletezi azt is, mit ért ezalatt. Az egyesület, ha kell, segít idősek orvoshoz juttatásában, beteg gyerekek támogatásában, de nem riadnak vissza árvízvédelmi feladatoktól sem. Együttműködnek a körzetben lévő iskolákkal és óvodákkal, tízzel már együttműködési szerződést is kötöttek, hogy a fiatalokat az egészséges életmód fontosságáról meggyőzzék. S ha megdolgoztak az eredményekért, akkor jöhet a szórakozás, polgárőrnappal, főzéssel, vidám programokkal.
Borsos Gábor elnökhelyettes arról beszél, hogy szeretnék Révfaluban megszervezni a „Szomszédok egymásért” mozgalmat. Nem kell hozzá más, csak egy apróság, figyelni másokra, a környezetünkben élő emberekre.
Az egyesület fontosnak tartja, hogy Révfalut bevonja az egyesületbe és sokan tegyenek sokat a városrészért. Holnap este a Tulipános Általános Iskolába öt órára várják a férfiakat és nőket, időseket és fiatalokat. Vagyis mindenkit, aki fontosnak tartja Révfalu fejlődését és biztonságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerboltba törtek be

Sopronban ismeretlenek betörtek a Kuruc körúton lévő egyik élelmiszerboltba, és onnan… Tovább olvasom