Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele

Az a cél, hogy a középkeresetűek - a 150-200 ezer forintos fizetéssel rendelkezők - érezzék a hatást, vagyis a keresetnövekedést.
Körülbelül öt százalékos járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele - értesült a Népszabadság. Ez hozzávetőleg háromszázmilliárd forint nettó könnyítést jelent a gazdaságnak, de ugyanennyi kiesést a költségvetésnek. A személyi jövedelemadó csökkentéséről szintén nem tett le a kormány, de ezzel kapcsolatban még folynak a tárgyalások. A lap információi szerint elképzelhető, hogy az ide tartozó kedvezmények szűkítésével szereznek forrást a mérsékléshez. Az a cél, hogy a középkeresetűek - a 150-200 ezer forintos fizetéssel rendelkezők - érezzék a hatást, vagyis a keresetnövekedést. Az elveszett bevételeket azonban pótolni kell. A lap úgy tudja, hogy a kabinetben jelenleg 2-3 százalékos áfaemelést tartanak reálisnak, de az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját nem emelnék.

Olvasóink írták

 • 17. nemecsekerno_007 2009. január 28. 18:13
  „Amúgy itt az egyik jelentés, amiben akkor egy titkos GM utasítás miatt hibákat kerestek, miért nem lehet megcsinálni.

  Aranyosak :) Ennyi erôvel dolgozni is lehetne. Agyrém. Atomot ide!

  http://index.hu/gazdasag/magyar/orien080605/”
 • 16. nemecsekerno_007 2009. január 28. 18:10
  „Járulékcsökkentés LEHET a válságkezelő csomag fő tétele
  ENNYIRE NEM LEHETÜNK T*KETLENEK !!!!!

  Válság nem "lehet", hogy van, hanem van b*zd meg és bennünket felkészületlenül ért. Lapostévé, kocsi, lakás hitelbôl. A gazdaság, a foglalkoztatás szerkezete sz*r, adórendszer rabló és bonyolult, állami kiadások nagyok
  SOROLJAM MÉG?

  Mi az, hogy LEHET? B*sszátok meg. A FIDESZ is elmehet a p*csába, kb. annyira hatékony mint a többi.
  Ha én így dolgoznék, már rég kirúgtak volna. ELEGEM VAN!

  cselac: Nagyon jó cikk, olvastam. Sajnos ettôl a morális szinttôl fényévekre vagyunk.
  Én csodálkozok az EU-n meg a IMF-en is, én magunknak nem adnék egy fillért se.
  - parlament felezése
  - szociális és egyéb állami kiadások lefaragása (legalább 1500-2000 Mrd Ft/év)
  - munkát terhelô járulékok csökkentése (kb. 15-20%)
  - ÁFA emelése 4-6%-al
  - szociális juttatás munkához ill. iskolalátogatáshoz kötése
  - GYES 1 év, helyette adókedvezmény ill. 1 év után tej, kenyér, hús jegy
  - nyugdíjak bruttósítása
  - csak az a nyugdíjas utazzon ingyen akinek nem több a nyugdíja a minimálbérnél (hamis szolidaritás, ahol nincs tömegözlekedés ott semmit sem ér. És sokba kerül az államnak :(
  - oktatás átszervezése a ún. Zöld könyv szerint (nyílván folyamatos egyeztetéssel a lakosság felé (!)
  - vagyont valahogy megadóztatni érték alapján
  - energiafüggôségünk csökkentése (gáz helyett geotermikus kutatása, eszközök fejlesztése egyetemeket bevonni)

  Most így hirtelen ennyi, de tavasszal csináltak önszorgalomból néhány jelentést a szakemberek, csak meg kéne csinálni és jól kommunikálni. Nem idióta, nyálas óriásplakátokkal teleb*szni az országot, ok*dék reklámokkal telek*rni a köztévét. Ugyanennyi pénzbôl el lehetne magyarázni az embereknek, hogy miért van reformokra szükség. Nyílván valódi, mindent átalakító reformokra ami után tényleg lehet Új Magyarország v. a f*szomat érdekli, hogy hívjuk. Nem csak egy olcsó szlogen a sokból.

  Töketlen népség vagyunk. ATOMOT IDE.

  Bocs a vitriolos hangnemért, de ez a tegnapi FIDESZ kamu-akció felb*szott.”
 • 15. spiler 2009. január 28. 12:57
  „ÉN ÁTADNÁM A HATALMAT A FIDESZNEK...........LÁSSUK MIT TUDTOK GYEREKEK.........DE ELŐTTE EGY NYILATKOZATOT,HOGY MINDEN VAGYONUKKAL/,CSALÁD IS TERMÉSZETESEN/,FELELENEK.MSZP-É TAGJAIT ELSZÁMOLTATNI ,MIBŐL MIT, MENNYIÉRT...AMI GYANUS VAGYON AZT ÁLLAMOSITANI ELKOBOZNI..JA ÉS NEM MEGYAR RENDŐRÖKKEL INTÉZNÉM/SZERB,NÉMET.HOLLAND/.KÜLFÖLDI VAGYONOKAT ELKOBOZNI!!!!!!DEMSZKY NYARALÓJÁT IS.MINDEN KÜLFÖLDI CÉG ADÓKEDVEZMÉNYÉT AZONNAL BEFAGYASZTANI. TALÁN IGY LENNE REND,,,,,,,,,ORSZÁGGYÜLLÉSI HANGNEMEN VÁLTOZTATNI AZONNAL/VIDÉKI KOCSMÁKBAN AZ ILYEN HANGNEM UTÁN POFON CSATTAN,IGAZ MÁSNAP EGYÜTT ISZNAK/FIAM MEGFOGADTA FLETÓ TANÁCSÁT KIMENT KÜLFÖLDRE MOST Ő FOGADJA MEG AZ ENYÉMET Ő IS MENJEN,DE NE JÖJJÖN VISSZA,”
 • 14. cselac 2009. január 28. 10:57
  „Tanulságos Eva Joly interjú az indexen! Ajánlom mindenki figyelmébe! Jó dolog lehet ez a BT, ha összejön!

  Tegnap hallottam, hogy a zunió mennyi pénzt adott már kis hazánknak...miért tartunk még mindíg itt?”
 • 13. achilleus 2009. január 28. 10:56
  „A tegnap esti gyurcsányosdi, most éppen ellene:
  "A lényeget illetően ugyanazt gondolom, mint korábban. Önmagában, jelentős, radikális adócsökkentésre szerintem lehetőség sincs, másrészt ez önmagában meg se oldaná az ország dolgait. Sokkal szélesebb azon intézkedések köre amelyeket meg kell tenni. Nincsen egy titok, kérem szépen. Tudják milyen könnyű lenne azt mondani, hogy ennyi az összes kihívás, és akkor minden meg van oldva" - fogalmazott Gyurcsány."

  "A lényeget illetően ugyanazt gondolom, mint korábban." Basszuus, most akkor mi van?? (ld. 11-es).”
 • 12. .suhym. 2009. január 28. 10:16
  „"Jóferink" most az adócsökkentési kártyáját veszi elő, azt az adócsökkentésit, ami a Fidesz programja, azé a Fideszé, akinek "jóferink" szerint nincs is programja,
  DE
  amikor a Fidesz adócsökkentést a javasolt, akkor "jóferink" előadta ki tudhatja hányadik színészi játékát, ami a vudupolitizálásról szólt

  "Jóferink" elmehetne már melegebb éghajlatra”
 • 11. achilleus 2009. január 28. 10:15
  „Egy kis összeállítás a Blikkről: Gyurcsány és az adócsökkentés:
  És ez a fajankó még valakinek hiteles????

  A miniszterelnök az adó- és járulékcsökkentésről rendre eltérően nyilatkozott az elmúlt években: egyszer ellene, másszor mellette érvelt.

  Most az adó és a járulékok csökkentésének szükségességénél tart: hétfőn, közgazdászokkal folytatott megbeszélése után azt mondta: ,,Érdemi adó és járulékcsökkentésre van szükség."

  A Blikk összegyűjtötte, hogyan változott a miniszterelnök véleménye az adó- és járulékcsökkentésről.

  Mellette: 2005. 06. 25.: Az MSZP választmányi ülése: ,,A következő öt évre átfogó, valamennyi adónemet érintő, alapirányát tekintve az adóterheket, járulékterheket csökkentő, a gazdaság versenyképességét és a társadalom igazságosságnövelését szolgáló adóreformot fogunk elindítani." 2005. 07. 05., rádióinterjú: ,,A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya. Legőszintébb becsület szavamra mondom."

  Ellene: 2006. 04. 05., miniszterelnök-jelölti tévévita: ,,Olyan országot szeretnénk, ahol nem beszélnek adócsökkentésről, mert arról a politikusok szoktak beszélni... Kell-e egyetleneggyel több pincér egy étteremben, ha járulékot csökkentenénk? Nem kell. (...) Járulékot csökkenteni? Abból a 600 milliárdból, kérem szépen, az összes autóutat, -pályát meg lehet építeni. Az összes kórházat rendbe lehet tenni. Elnök úr, ön téveszmében van, hogy majd több pincér kell, mert csökkenti a járulékot. Lárifári." 2007. május, parlament: ,,Van, aki azt mondja: csökkenteni kell az adókat, de radikálisan, és akkor majd növekszik a gazdaság. Pont erre mondta George W. Bush, hogy vudu gazdaságpolitika helyett felelős gazdaságpolitikát kell csinálni."

  Megint mellette: 2008. augusztus 13., az MSZP évadnyitó munkaértekezlete: Adócsökkentésre szükség van, sőt a lehető legnagyobb mértékűre, de mindig vizsgálni kell, hogy ennek mi a szociális ára." 2008. szeptember, tévéinterjú: ,,Csökkentsük az adókat és a járulékokat már a jövő évben. Ennek megvan a fedezete."”
 • 10. achilleus 2009. január 28. 09:29
  „"Valójában nem csak élelmiszert, hanem állami tulajdonban lévő termőföldeket ígért a Perzsa-öböl menti államoknak Gyurcsány Ferenc múlt heti látogatásán Ománban és Katarban" - ismerte el Gráf József.”
 • 9. KolompárRómeó 2009. január 28. 09:23
  „6. hozzászólás Istus46 2009.01.28. 08:51

  A maszop pontosan azt a trukkot, valasztasi hazugsagot csinalta akkor, mint a legutobb az adocsokkentesi torvennyel. Ha akkor nem a fidesz nyer, akkor a maszop gondolja meg magat a valasztasok utan es o veszi el. Ennyi.”
 • 8. jozicsenko 2009. január 28. 09:22
  „Istu: pontosítsunk:

  Horn biankó csekket adott, amit az utána jövőnek kellett fizetni:

  - metrót
  - nyugdíjasoknak 10%os emelést, stb

  még szép hogy visszamondták

  jap: családi adózást csináltak és a munkavállalókra építettetek, nem a cigányságra

  vonzóbb mnt a baloldal, nem?”
 • 7. achilleus 2009. január 28. 09:09
  „Istus46
  Mit vett el a Fidesz?? Nézze meg mennyi volt a reálnyugdíj növekedése 1998- és 2002 között?
  Most majd nézze meg, hogy Gyurcsányéknál mennyi volt, és nincs még vége!!”
 • 6. Istus46 2009. január 28. 08:51
  „Hát ez csúcs látom világosan hogy a korány megint a kisjövedelműeken rúg egyet megint úgy az ÁFA emeléssel,mint a járulékcsökkentéssel Örüljetek kisnyugdijasok minimálbérért dolgozók ti fizetitek meg a középkeresetüek fizetésemelkedését.Hurrá magyar kormány ugylátszik tényleg megérett arra hogy eltünjön a magyar politikai életből,miért nem a képviselőkön szoritotok azaz magatokon szerintem is azonnal uj választás kellene igaz a Fidesz se jobb mert még emlékszünk arra hogy mennyit vett el az emberektől amikor hatalmon volt.”
 • 5. achilleus 2009. január 28. 08:44
  „"A személyi jövedelemadó csökkentéséről szintén nem tett le a kormány,..."
  Persze, halált megvető bátorsággal küzdenek azok ellen az intézkedések ellen, amiket ők hoztak ... A sandaságtól hogy büdös p@ba nem sül le a pofájukról a bőr??? Egyébként hol itt a válságkezelés?? Van egy kérdőjeles mézesmadzag (-300 milliárd), majd a megoldás (ÁFA-emelés), eddig suzerintem az egyenleg nulla, megmondom, az eredmény is. /Ráadásul minden bizonytalan./”
 • 4. tnt 2009. január 28. 08:21
  „A jelenlegi kormány egyik legnagyobb hibája az volt, amikor megpiszkálták az ÁFÁ-t.
  Az 5 százalékos áfacsökkenés nagy részét elnyelték a kereskedők, a költségvetésből meg soktízmilliárd kiesett.
  Meg persze verték a nyálukat, hogy egykulcsos ÁFA, egyszerűbb adórendszer bal-bla-bla - most pedig megint szaporítani akarják kulcsok számát. Legegyszerűbb - és a büdzsé szempontjából is a legjobb - lett volna hagyni a 15-25%-os kulcsokat. Habár nyertek vele egy választást...”
 • 3. cyt 2009. január 28. 08:12
  „Az egész gyurcsányista gazdaságpolitikának az a legbicskanyitogatóbb ténye, hogy a "középkeresettel - azaz 150-200 ezer Ft/ho jövedelemmel - rendelkezők már a legfeleső személyi jövedelemadó kategóriában vannak és gyakorlatilag SEMMILYEN adókedvezményt vagy adójóváírást nem érvényesíthetnek. Ime ilyen egy pancser kormányzat; duma van, szlogenek röpködnek, féligazságokkal tömik a médiát, de javulás semikor semennyi. Most is ez várható - mert ugyan mi okból változna itt valami is, ha a kormány nem változik meg?”
 • 2. .suhym. 2009. január 28. 07:36
  „"Jóferink" most majd visszakéri az Orbánnak adott könyvet?”
 • 1. KolompárRómeó 2009. január 28. 06:53
  „Larifari, ez vudu adopolitika! Monta a feri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három forinttal drágul mától a benzin

Így a benzin országos átlagos ára 243 forint literenként. A gázolaj ára nem változott. Tovább olvasom