Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Játékunkban mindenki önmaga lehet

Varga Éva kiszombori előfizetőnk Átváltoztatjuk sorozatunk eddig megjelent írásainak többségét a Délvilágban elolvasta, és nagyon várta már, hogy egyszer vele is megtörténjék mindaz, amiért jelentkezett szépítészeti nyereményünkre. A huszonöt éves, roma származású édesanyának az átalakulás könnyen ment, amiben sportos alkata és kiváló szakembereink is segítették
Manapság már a nők többsége címlaplány szeretne lenni. Legalábbis ez az érzése az embernek, amikor elnézi a különféle valóság-show-válogatókon és -játékokban megjelenő, extrovertált, magamutogató jelentkezőket, a tévés bulvármagazinokban és újságokban pózoló hölgyeket. Vetkőztetik, forgatják őket, mindig erre vágytak, erre készültek, mondják.


Akadnak persze kivételek: Varga Éva például semmi pénzért nem vetkőzne le egy fotó kedvéért, nem tetszik neki ez a mai kitárulkozós világ, ahol a lányok a felfedezés reményében alig várják, hogy ledobhassák az utolsó ruhadarabokat is. Átváltoztatjuk játékosunkat, merthogy róla van szó, szigorúbban és erkölcsösebben nevelték, ő valamivel visszafogottabb. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne örült volna nagyon nyereményének: az új frizurának és sminknek, a húszezer forintos ruhavásárlási utalványnak, a fotózásnak és a nyilvánosságnak.

Készül a frizura Fotó: Karnok Csaba
Ez a játék azonban más, itt önmaga lehet: az a huszonöt éves, gyeden lévő, kétgyermekes édesanya, aki beszélgetésünk után már alig várja, hogy hazamehessen, és megszoptathassa 18 hónapos kislányát. Kiszombori, roma származású előfizetőnknek fontosak a gyerekek, a Délvilágban is elsőként a Megjöttünk című rovatot böngészi: milyen babák születtek. És sokszor Átváltoztatjuk sorozatunkat kereste, szinte mindegyiket elolvasta, némelyikből idézett, mondta, melyik nyertes tetszett jobban.

A felkészültségét csak alkata és rátermettsége hajazta: a szépségszalonban Tóth Ildikó Európa-bajnok sminkmester szép, tiszta arcbőrét dicsérte, a megfelelő hatás kedvéért csupán egy könnyed tavaszias, zöldes sminket kellett feltennie, fotós kollégánk pedig Éva ügyességének köszönhetően rekord idő alatt el tudta készíteni a képeket: nem kellett sokáig keresgélni a természetes és vonzó gesztusokat, mozdulatokat és arcokat. Nyertesünk valahogy – mint minden nő – ösztönösen érezte és élvezte(!), hogy mi áll neki jól, milyen karaktert szeretne látni majd a fotókon. Ebbe az ügyességbe valószínűleg játékosunk sportos múltja és jelene is közrejátszott, korábban kajakozott és kosárlabdázott, mostanság pedig – ha ideje engedi – fut, és az aerobik nagy híve. Jövőjét is aerobikoktatóként tervezi, hiszen a pesti Fitnesz Akadémia aerobik szakán tanult, és Szeged szinte valamennyi edzőtermét ismeri.

– Nyertesünk kifejezetten nőies típus, amellett, hogy fiatalos és sportos –
Fotó: Karnok Csaba
fogalmazott stylistunk, Héjja Éva, akinek mindkét ruhaválasztása játékosunk e tulajdonságait erősítette. A könnyed, nadrágos szerelés, a vidám és színes póló ezzel a cipővel együtt elegáns, a finoman rózsaszín kosztüm pedig nem a klasszikus francia vagy angol vonalat követi, hanem az elegancia mellett teret enged a laza könnyedségnek is. Ezt a játékosságot idézi Éva új frizurája is, az eredetileg festett és melírozott hajba jóval több vöröses melírtincset helyezett Tóth Endre fodrász, ugyanis a feketéhez ez a szín jól passzol. Puhított, tépett hajvágást javasolt játékosunknak, mert fiatalos, könnyen kezelhető és fésülhető. Ennek a frizurának azért nagy a népszerűsége, mert később, otthon sincs vele sok baj, ritkábban, akár négy hónap múlva kell csak felkeresni a fodrászt. Szóval igazi mai, modern hajviselet az ajándék, ami a későbbiekre vonatkozóan sem utolsó ötlet, ha megfogadják.

Éva pedig mindent figyelt, örült a javaslatoknak és az utalványnak. Mint mesélte, imád öltözködni, otthon sok a ruhája.

Hiába, egy igazi nővel van dolgunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom