Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Javult a helyzet a vonatközlekedésben

Az időjárás enyhülésével javult a helyzet az ország vasúthálózatán - közölte a Mávinform kedden.
A közlemény szerint a szél, valamint az elhaladó vonat menetszele a havat ismét behordja a váltókba, ezért azokat minden vonat elhaladása után ismét ki kell tisztítani. Mint hozzátették: a nagy mennyiségű hó és a hideg mellett is biztosított a folyamatos vasúti közlekedés. A vasúttársaság ezért azt javasolja, hogy a biztonságos eljutás érdekében a közúti közlekedés helyett hosszabb távolságokra inkább a vasutat válasszák, ám indulás előtt tájékozódjanak a közlekedő vonatokról, illetve a késésekről.

A Mávinform késő délutáni helyzetképe szerint Budapest elővárosaiban és az ország jelentős részén tovább csökkentek a késések. A kedvezőbb körülményeknek köszönhetően szerdán is a munkanapra meghirdetett menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A közlemény szerint a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 10 perces késésre kell számítani. Budapest és Székesfehérvár között javult a vonatközlekedés, de a Nyugat-Dunántúlról érkező távolsági gyorsvonatok szerelvényei továbbra is 20-30 perces késéssel közlekednek.

Meghibásodások miatt a Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon átlagosan 15-20 perces késések, a Budapest–Cegléd–Szolnok, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon 40-50 perces késéssel közlekednek a vonatok.

Az Alföldön, Békéscsaba térségében, és a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon a vonatok többsége tartja a menetrendet, egy-egy vonatnál 10-15 perces késés előfordulhat. Az északkeleti térségben, Debrecen és Nyíregyháza környékén átlagosan 15-20 perces késések tapasztalhatók. Észak-Magyarországon a vonatközlekedésben nincsenek jelentősebb fennakadások, néhány járatnál 5-10 perces késések fordulnak elő.

A Dél-Dunántúlon kevés javulás történt. Egyes vonatoknál tapasztalhatók negyedóra körüli késések. Nyugaton, Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében 10 és 30 perc közötti késések adódnak.

A Székesfehérvár–Szombathely, a Székesfehérvár–Tapolca, a Székesfehérvár–Gyékényes, a Dombóvár–Kaposvár és a Kiskunfélegyháza–Baja vonalszakaszokon is csökkentek a késések, jelenleg nagyjából 15-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok.

Északnyugat-Magyarországon, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon 20-30 perces késések egyes Sopron, Hegyeshalom és Szombathely felől és irányába közlekedő távolsági vonatnál előfordulhatnak, azonban a Komárom, illetve Tatabánya és Budapest közötti elővárosi vonatok tartják az előírt menetidőt - olvasható a Mávinform közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstráltak a BKV szakszervezetek

Demonstrációt tartottak a BKV szakszervezetei a kollektív szerződésben foglalt jogok megtartása érdekében kedden. Tovább olvasom