Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Jégkrémes autóból csapolta a szeszt

Szerencs - Egy speciálisan átalakított jégkrémes autóval terítette az illegális szeszt az a bajai férfi, akit Szerencsen fogtak meg a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai.
A férfi több, mint 600 liter szeszt próbált meg elszállítani megrendelőjének. A pénzügyőrök őrizetbe vették. Ellene jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

A vámosok az autó hűtőkamrái közt kisebb kannákból összehegesztett tárolót találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá, mondta el Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense. A vámosoknak az tűnt fel, hogy abban a szerencsi utcában, ahol meglátták a felirat nélküli kisteherautót, még soha nem árultak jégkrémet. Igazoltatták az autó vezetőjét, majd átnézték a hűtőkamrákat. A kocsi látszólag teljesen üres volt. A pénzügyőröknek azonban feltűnt, hogy a megszokottnál valamivel kisebbek az autó kamrái.

Átvizsgálták az autót, és a hátsó rendszámtábla mögött egy titkos csapra bukkantak. Kiderült: egy több száz literes tárolót alakított ki a tulajdonos a kamrák között. A vámosok összesen 640 liter, csaknem 96 százalékos szeszt csapoltak le a titkos tárolóból. A férfi azt állította: nem tudja, hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett. Mivel a férfi ellen korábban is indítottak már eljárást hasonló bűncselekmények miatt, ezért őrizetbe vették.

A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót lefoglalták a pénzügyőrök. Az autó vezetője és egyben tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

Olvasóink írták

 • 5. diverfrog 2009. április 11. 13:46
  „Nos, elkezdtük a bejelentők megkapják a 10 %-ot?
  Vicc az egész...”
 • 4. dragboyz 2009. április 11. 12:33
  „Mekkora ötlet! :-) Miért nem árultak inkább alkoholos jégkrémet! Az lett volna a tuti! :-)”
 • 3. waterbear 2009. április 11. 12:01
  „"A vámosoknak az tűnt fel, hogy abban a szerencsi utcában, ahol meglátták a felirat nélküli kisteherautót, még soha nem árultak jégkrémet."

  Mire nincs idejük a vámosoknak... statisztikát vezetnek, hogy melyik utcában árultak jégkrémet...”
 • 2. Gazficko 2009. április 11. 11:55
  „Én azt nem hiszem hogy a fazon azt állította,hogy nem tudja hogy került a kocsiba a titkos tároló. Valószinűleg a tároló magát szerelte be a kocsiba-éjjel.”
 • 1. sörpocak 2009. április 11. 11:34
  „Mekkora kamu!
  A pénzügyőrök éppen egy olyan utcában, még éppen feltünt nekik.... A francot! Valaki bejelentette az ürgét és annyi. A pénzügyőrök mindíg bejelentésre, vagy infóra mennek. Ez is csak egy csalétek volt a nagy fogáshoz képest. És most verik a f...t? Majd ha az igazi nagy halakat is eltudják fogni, akkor verjék!Azok viszont megusszák.Mint azok is, akik tudják mikor jön az ellenörzés a boltokba. Összeköttetés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kordonnal készülnek a Jobbikra

Budapest - A Kossuth tér környékén a Jobbik és a Civil Összefogás Fórum kíván tüntetni.
Tovább olvasom