Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Jegyző: minden szabályos

– Minden döntés az önkormányzati törvény és a hatályos szervezeti és mqködési szabályzat szerint történt – hangsúlyozta dr. Dobos József jegyző tegnap, a közgyqlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján.
Sopron közgyqlése megválasztotta a Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep településrészi önkormányzatának tagjait. – Gál Zoltánnak, Dubics Lászlónak, Szabó Károlynak, Vörös Lászlónak, Weninger Gábornak gratulálunk, egészséget és jó munkát kívánunk – mondta Simon István alpolgármester, aki részt vett dr. Dobos József jegyző sajtótájékoztatóján. Az alpolgármestert szintén megválasztották a részönkormányzat tagjának, s mint az érintett városrész önkormányzati képviselője valószínqleg a grémium elnöke lesz. (A településrészi önkormányzat alakuló ülése ma 17 órakor lesz a városházán.) – A részönkormányzat feladata Sopronkőhida–Tómalom–Jánostelep problémáinak feltárása, azok jelzése és a soproni közgyqléssel közösen azok megoldása lesz, a településrész javára fog szolgálni – jelentette ki az alpolgármester.
Dr. Dobos József jegyző a részönkormányzat és a holding igazgatóságának visszahívása kapcsán kijelentette: minden a törvények és a helyi szabályok betartásával történt. – Az ellenzék sérelmezte a holding kapcsán a zárt ülést. Ez azonban kikerülhetetlen volt, mivel az igazgatóság visszahívása és a vezérigazgató választása is olyan téma, amit csak az összes érintett hozzájárulásával lehet nyílt ülésen tárgyalni. A hozzájárulások beszerzéséhez nem volt elég időnk, ezért kötelezően zárt ülést kellett elrendelni – nyilatkozta Sopron jegyzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom