Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Jelentős rendőri erők a Parlament körül

Húsz-harminc tüntetőt szorított ki kedden kora este a rendőrség Budapesten a Kossuth Lajos térről. A földművelésügyi minisztérium épülete előtt állókat mintegy száz rendőr rohamozta meg. A demonstrálókat az MTI tudósítója a kordonnal körülvett terület és a minisztérium közötti 10-15 méteres sávban látta, amikor az egyenruhások megérkeztek.
Előzőleg a rendőrök felszólították a gyülekezőket, hogy hagyják el a teret, mert egyébként kényszerítő intézkedéseket alkalmaznak velük szemben. Az MTI tudósítója azt látta, hogy a rendőrök a fiatalokat a Nádor utcába és az Alkotmány utcába szorították ki a térről.

Az egyenruhások ezt követően bementek a Kossuth téri metróállomásba, ahol néhány személyt igazoltattak, s négy fiatalt el is vittek magukkal.

Néhány perc alatt több mint tíz rendőrségi jármű, teherautók, kisbuszok és autók lepték el a térbe betorkolló Báthory utcát. Ez a szám körülbelül száz rendőrt jelenthet. Az egyenruhások, miután kiszorították a tüntetőket a térről, néhány perc alatt 10-20 fős csoportokban átvizsgálták a környékbeli utcákat is. A tüntetők szétszóródtak az akció után, majd nem sokkal ismét 10-15 ember jelent meg a minisztériumnál.

Az MTI tudósítója szerint jelentős rendőri erők állomásoznak a szintén a térbe torkolló Szalay utcában. A teherautókon és mikrobuszokon kívül vízágyú is parkol nem messze a Kossuth tértől.

A szeptember 17-én kezdődött kormányellenes demonstráció helyszíne továbbra is kordonnal van körülvéve csakúgy, mint az Országház főbejárata előtti aszfaltos parkoló és a Kossuth-szobor körüli füves terület. Az elkerített részen rendőröket látni.

Hétfőn több mint tíz órán keresztül zajló utcai összecsapások voltak Budapest belvárosában azt követően, hogy a tüntetők az állami ünnepségeket követően megpróbáltak visszavonulni a korábbi demonstrációjuk helyszínére.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az évfordulót?

Tovább olvasom