Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Jelentős tőzsdei emelkedés az EB-döntés hatására

Jelentős tőzsdei emelkedés az EB-döntés hatására

Jelentős erősödéssel reagált a Budapesti Értéktőzsde arra a szerdai brüsszeli bejelentésre, hogy az Európai Bizottság szabad utat adott a tárgyalások megkezdésére Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között egy elővigyázatossági hitelkeretről.

mti - 2012.04.25. 15:34
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A BÉT részvényindexe, a BUX több mint 4 százalékkal emelkedett és ismét 18 ezer pont fölé nőtt az értéke. Az index utoljára április 10-én zárt 18 ezer pont fölött, azóta szinte folyamatosan csökkent az értéke.

Varga Zoltán, a QUAESTOR Zrt. elemzője ez MTI-nek elmondta: bár a nemzetközi befektetői hangulat is javult, a magyar piac az európai tőzsdeindexeket felülteljesítve emelkedett, amit egyértelműen az EU Bizottság döntése indokol. Példaként említette a német börze 1,3 százalékos erősödését.

Hozzátette, hogy az OTP 7 százalékot meghaladó emelkedésében szerepet játszott a forint jelentős erősödése, amit szintén az magyaráz, hogy az EU/IMF tárgyalások megkezdése elő elhárultak az akadályok.

Varga Zoltán úgy vélte, hogy amennyiben a nemzetközi befektetői környezet pozitív marad, úgy néhány napig még kitarthat az erősödés a hazai részvénypiacon. A szerdai emelkedés mértékét azonban kissé túlzónak értékelte.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint pozitív fordulat, hogy Magyarország "engedett" álláspontjából a jegybanktörvény ügyében. Az elemző biztatónak nevezte a brüsszeli döntést, és úgy vélte, hogy amennyiben ez elvezet a tényleges tárgyalásokig, annak hosszabb távon is kedvező hatása lehet a magyar piacra.

Emlékeztetett, hogy az utóbbi hetekben a piac egyre pesszimistább lett a tárgyalásokat illetően, a befektetők egyre kevésbé bíztak abban, hogy a tényleges tárgyalások elindulnak, és ezt tükrözte a piac esése is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...