Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Jelentősen csökkent az FHB adózott eredménye

Budapest - A banki különadó miatt esett jelentősen az FHB Bank harmadik negyedévi adózott eredménye: a 277 millió forintos nyereség 80,8 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál és 78,5 százalékkal marad el az előző negyedévi 1,290 milliárd forintos eredménytől; bankadó nélkül azonban nőtt az FHB eredménye - közölte a bank a BÉT honlapján szerdán.
A nem auditált, konszolidált, nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti jelentés alapján a banki különadó nélkül számított adózott eredmény a harmadik negyedévben megközelítette a 2 milliárd forintot, ami 37,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit és 54,1 százalékkal a második negyedévit.

Az első háromnegyedévi adózott eredmény mintegy 3,1 milliárd forint, 44,2 százalékkal kisebb mint egy éve. Az adó előtti eredmény 5,4 milliárd forintot tett ki, 31,8 százalékkal alacsonyabbat 2009 azonos időszakánál.

Az átlagos nettó kamatmarzs a 2009 szeptember végi 3,12 százalékról az elmúlt egy év alatt 19 bázisponttal, 3,31 százalékra nőtt. A harmadik negyedévben 12 bázisponttal szűkült.

A konszolidált mérlegfőösszeg egy év alatt 786,6 milliárdról 806,3 milliárdra, 2,5 százalékkal emelkedett, a harmadik negyedévben pedig 2,8 százalékkal csökkent a június végi 829,5 milliárd forintról.

A részvényesi vagyon 2010. szeptember 30-i értéke, 12,9 százalékos éves növekedéssel meghaladta az 51,6 milliárd forintot.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2010. november 17. 13:34
    „ki fogy fogyni a papírzsepim, csak 277 millás adózott negyedévi nyereség, jajj ez szörnyűség, ez borzalom ...”
  • 1. igazságkereső 2010. november 17. 08:36
    „Érdekes,hogy minden újság és annak újságírója csak és kizárólag a banki nyereség esetleges csökkenésével foglalkozik és sajnálkozik -közben kiderült,hogy a bankok 300-350 milliárd forint tiszta nyereséget könyveltek el -,de a magyar polgárok többségének jövedelemcsökkenésével, a devizahitelek havi törlesztő részletének bankok által történt megduplázásával és az abból következő fizethetetlenséggel, árverezéssel, s a majdani kilakoltatás végleges megszüntetésének igényével már egyáltalán nem foglalkoznak tisztelt újságíróink."Nincs vér a pucájukban",hogy nem mernek e kérdéssel sokkal intenzívebben foglalkozni? Pedig ha nem tévedek,az újságírás mint ilyen,komoly társadalmi jelenségekkel, súlyos társadalmi anomáliák, visszásságok feltárásával kell,hogy foglalkozzon,már pedig szerény véleményem szerint a devizahitelesek, a munkanélküliek, a milliókat felvevő de eredményeket nem produkáló televíziós újságírók kérdésköre,ebből eredő problémák megírása lenne az újságíró etika egyik alapszabálya! Vagyis a kiegyensúlyozott,mindenről való tudósítás, visszakérdezés, nyomon követés! Ugye nem is olyan nagy elvárás ez az olvasó, a néző részéről?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a munkaerő-kölcsönzés

Budapest - Húsz százalékkal bővülhet jövőre a munkaerő-kölcsönzés most 130 milliárd forintosra… Tovább olvasom