Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Jenő bácsi kilencven éve

Mihálka Jenő a napokban töltötte be kilencvenedik évét. A kapuvári városi fúvószenekar tagjai térzenével köszöntötték Reziben lévő nyaralójában.
Mihálka Jenő 1953-ban került Kapuvárra, ahol megalapította a gimnáziumot, majd 1962-ben életre hívta a fúvószenekart. Mindenki Jenő bácsija az elmúlt években megkapta a Pro Urbe- díjat és a Kapuvár város díszpolgára címet is.
Az ünnepeltnek a 90. születésnapon Szabó László, a zenekar elnöke adta át az együttes arany minősítésének másolatát, melyet tavasszal kaptak a fúvósok. Sárközi Rudolf, a zenekar alapító tagja köszöntőjében úgy fogalmazott: „Jenő bácsi jókor és jó magokat ültetett a kapuvári földbe. Ünnepeltünk jól tudta, hogy a zene már nemcsak szórakozás, időtöltés, hanem zenésznek, hallgatónak is igény: a lélek eledele.”
Az ünnepelt így emlékezett: „Nagy boldogság számomra, hogy a zenekar felköszöntött Reziben. A gimnázium 1953-ban indult Kapuváron, a zenekarnak pedig 1962-ben volt az első fellépése. Nagyon boldogan tekintek vissza az életemre, hiszen két értékes »intézményt« hagytam munkásságom során magam mögött. A hosszú élet titka a szeretet, egymás megbecsülése. Az életem során igyekeztem lehetőségeimhez mérten mindenkinek valamit adni. Amit másokért tettem, azt mind vissza is kaptam, s talán ez az, ami ilyen magas korra eljuttatott. A legbüszkébb arra vagyok, hogy az emberek Kapuváron mindig megsüvegeltek, mindenkitől éreztem a megbecsülést és a szeretetet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonban utcát neveztek el Kapuvárról

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom