Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jézus Krisztus szupersztár a soproni MKB-arénában

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice talán legismertebb rockoperája, a Jézus Krisztus szupersztár lesz látható szombaton este nyolc órakor Sopronban, az MKB-arénában. A Kisalföld ajánlásával bemutatásra kerülő előadáson azon szerencsés olvasóink is ott lesznek, akik játékunkon belépőjegyet nyertek.
A Jézus Krisztus szupersztár Andrew Lloyd Webber és Tim Rice talán legismertebb, világhírű rockoperája. Magyarországon 1986- ban mutatták be először a szegedi Dóm téren.
Az eddigi feldolgozások mindig és mindenkor aktualizálták a történetet. A Musical Színház előadásának újítása az, hogy nem új. A kétezer évvel ezelőtti ruhákba öltöztetett színészek játsszák a kétezer évvel ezelőtti történetet kétezer évvel ezelőtti díszletek között. A színpadon közel kilencven szereplő eleveníti fel a két évezreddel ezelőtti, webberi muzsikán átszűrt bibliai történetet.
Az előadás méreteire jellemző – épp a népes szereplőgárda, valamint a díszlet nagysága miatt –, hogy Magyarország egyetlen kőszínházába sem fér be, csak sportcsarnokokban, valamint szabadtéri színpadokon adható elő. Mindeddig harminchat alkalommal játszotta a színház, összesen mintegy hatvanegyezer néző előtt. A díszletet, melynek összsúlya mintegy huszonöt tonna, négy, egyenként huszonnégy tonnás kamion szállítja. A produkció kilencven szereplője összesen kétszázhetven jelmezben lép a színpadra.
A Musical Színház előadását szombaton este nyolc órai kezdettel nézhetik meg az érdeklődők a soproni MKB-arénában. A főszerepekben Feke Pál, Serbán Attila, Tunyogi Bernadett, Hüse Csaba és Vókó János láthatók. A rendező Molnár László, a koreográfus Mi

chael Kropf.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom