Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Jézus nem feltámadt, csak kómában volt?

Egy spanyol törvényszéki orvos a keresztény hit alapját, Jézus feltámadását kérdőjelezi meg új könyvében, melyben azt állítja, hogy a Megváltó nem halt meg, épp csak három napig kómában volt.
Dr. Miguel Lorente, sebészorvos, a Granadai Egyetem professzora azt állítja "42 nap, a keresztre feszítés és a feltámadás törvényszéki elemzése" című könyvében, hogy Jézus Krisztus valójában nem halt meg a kereszten. A tudós úgy véli, a Názáreti különleges eszméletvesztésbe zuhant a kivégzésekor alkalmazott kínzásoknak köszönhetően. Lorente szerint bár szörnyű, elviselhetetlen tortúrának vetették alá, meg volt rá az esély, hogy kómába esve mégis túlélje, és harmadnapra "feltámadjon".

Azzal, hogy levették a keresztről, a vér könnyebben tudott áramolni testében, megkönnyítette a légzést, így magához térhetett, főleg, hogy a lemosására alkalmazott olajok, és masszázs is gyógyító hatással bírhatott. Ezt a torinói lepel is igazolja, melyen nem egy halott, merev test lenyomata látható, hanem vérfoltok, és a kéztartás is élő személyre utal. Ettől még az orvos is csodával határosnak tartja, hogy Jézus legyőzte a kínhalált, ezért úgy érzi, nem sért kegyeletet, vagy vallásos hitet elméletével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémhír, hogy Ukrajnában nukleáris baleset történt volna

Rémhírnek nevezte és határozottan cáfolta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság… Tovább olvasom