Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Jóban-rosszban és a címlapon

Rába Tímeát hatszor hiába kérte fel a Playboy magazin, hogy álljon modellt, hetedszerre végre igent mondott.

Réba Tímea
(Fotó: Playboy, Nánási Pál)
Kattintson a képre >>
A Playboy címlapján szerepelni hatalmas megtiszteltetés, mert két kitételnek kell hozzá egyszerre teljesülnie: nem elég csupán szép, dekoratív hölgynek lenni, a közismertség is hasonlóan fontos.

Rána Tímeát az elmúlt években hat alkalommal hiába kérték a legnépszerűbb férfimagazin szerkesztői, hogy álljon modellt, csak hetedik alkalommal bólintott rá a felkérésre. A győri származású hölgy rendkívül elégedett a fotósorozattal, ráadásul a Nánási Pál fotóművész vezette stáb tökéletesen valósította meg a látványt, és a fotókról az a hangulat sugárzott, amit Tímea korábban megálmodott.

Születésnapi meglepetés

A Jóban-rosszban népszerű sorozatban is szereplő színésznő rendkívül szerényen vélekedett arról, vajon miért is tarthatták őt arra érdemesnek, hogy egy hónapon keresztül képviselhesse a kiemelt színvonalú újságot. A jelenben annyiban tartja magát érdekesnek és különlegesnek, hogy ez idáig az első és utolsó aktfotók 19 éves korában készültek róla, s az azóta eltelt 17 évben két gyermeknek adott életet. Tudomása szerint őt megelőzően harminchat évesen kétgyermekes családanya még sosem volt az újság címoldalán. A Playboy pontosan a születésnapján, december 21-én jelent meg.

Szülés után még sportosabb alak

1994 márciusában Márk névre keresztelt fia 4680 grammal és 62 centivel született, viccesen mondták is Tímeának, hogy „féléves gyermeket hozott világra". A terhesség során „sikerült" 32 kilogrammot híznia. Sok hölgy a szülés után nem tudja visszaszerezni egykori versenysúlyát, ezért miután hazatért a kórházból, a családtagok próbálták lelkileg felkészíteni az alkati változásokra: „Törődj bele, már soha nem lesz olyan az alakod, mint volt. Ez a természetes, hiszen már anya vagy." S Tímea csodálkozva nézett, hogy szerettei miről is beszélnek.

Korábbi modellkarrier ide vagy oda, egy ideig nem foglalkozott azzal, mit is mutat a tükör. Júliusban rendeztek egy szépségversenyt, amelynek meghívták a zsűrijébe, s a csoportképen látta viszont magát: a többi szépség mellett, kontrasztosan. Csak annyit jegyzett meg elképedve: „Úristen!" Elmondása szerint pedig jelző értékkel kellett volna számára bírnia, hogy akkoriban anyukája nadrágja is kicsi volt rá.

Attól kezdve kőkeményen diétázott, délelőtt csak gyümölcsöt, a nap későbbi részében zöldséget és halat evett. Családtagjai csak reggel tudtak vigyázni Márkra, így reggel hatkor álmosan „szédelgett be" a konditerembe, mert az esetek többségében a babájától éjjel nem tudott aludni. A siker sem maradt el: januárban már egy közismert fürdőruhamárkának a katalógusát fotózták vele Cipruson, ráadásul sportosabb alakja lett, mint a terhesség előtt.

Nina születésénél „csak" 26 kilót szedett fel. Mivel féléves koráig csak anyatejet kapott kislánya, a diéta addig szóba sem kerülhetett. Otthoni futógépen lépésről lépésre gyorsította be a tempót. Később Norbi Update-diétájával fogyott le, amit Rubint Réka napi egyórás edzéstervével „fűszerezett".

Megvalósult álom

Tímea a playboyos fotózásról elmesélte, rendkívül hálás, hogy a kéréseit figyelembe vették, így ő választhatta meg a stáb tagjait, kikkel szeretne együtt dolgozni, hiszen a fodrásszal és a sminkessel régóta ismerik egymást, nem „élesben" kellett kísérletezni, hogy neki melyik stílus áll jól.
A dizájnt, a fotók hangulatát Tímea találta ki, s a stáb megvalósította az álmát. Nem beszélve arról, hogy a főszerkesztő tiszteletben tartotta „korlátait", hiszen a Playboyban nem egy szokványos eset, hogy a modell nem mutat meg mindent magából, s ezt szerződésben is rögzítették. Elmondása szerint élete végéig rajongani fog a fotósorozatért.

Nagymamaként is büszke lesz a fotókra

Miért most látta elérkezettnek az időt arra, hogy rábólintson a felkérésre? Márk márciusban lesz 12 éves, s már elég nagynak tartotta ahhoz, hogy le tudjon ülni vele a dolgot átbeszélni. Kifejtette, nagyon szeretné ezt a munkát elvállalni, s ha a jó isten megsegíti, akkor 75 éves korában az unokáinak meg tudja büszkén mutatni, negyven évvel ezelőtt hogyan nézett ki a nagymama.

Ha valaki csak a pénzért vállal el valamit, azt úgyis megbánja a későbbiekben, ha a munkában nincs öröme, nem alázattal, tisztelettel teszi. Tímea úgy érezte, számára a végeredmény örömet fog jelenteni, izgatottan várta a fotózást. Jónás Kata sminkes reggel barátian figyelmeztette: „Timi! A nap minden másodpercét élvezd ki, mert utólag meg fogod bánni, ha nem teszel így: minden rólad szól, körülötted forog!" Köztudott, a nők álma, hogy egy napon keresztül mindenki azt csinálja, ami nekik jó, ami az ő érdekükben történik. Éjjel tizenegykor olyan feldobott állapotban lépett ki a stúdióból, hogy abban a pillanatban vissza tudott volna fordulni újrakezdeni a munkát.

Szeretet és támogatás a családban

Azt mondják, amikor meghalunk, lepereg előttünk életünk filmje. És Tímea azt szeretné, ha a saját filmjének ő írná forgatókönyvét, ő rendezné és ő lenne a főszereplője, nem lenne mellékszerepre kárhoztatva. Ha nem vállalta volna el a fotózást, ez az epizód igencsak hiányozna a filmből. Miután kikristályosodott benne az elhatározás, ezzel a gondolatmenettel érvelt férjének, aki ezt követően teljes mellszélességgel támogatta a megvalósulásban.

A „szeretet" mellett a „támogatás" is kulcsszó Tímea életében, és ez a gyermeknevelési alapelveiben is visszaköszön. Az utódoknak saját álmaikat, vágyaikat kell megvalósítani, nem pedig a szülői akaratnak engedelmeskedni. Sőt, a szülőknek a lehetőségeikhez képest minimum erkölcsileg támogatni kell gyermekeik terveinek megvalósulását. Tímea elfogadó családban nőtt fel, és ezt a mintát próbálja a utódainak is továbbadni. Nem akarja őket helyzetekbe beleerőltetni, hanem olyan szituációkat igyekszik teremteni számukra, amelyekben kipróbálhatják magukat, döntsék el: nekik mi a jó az életben, hiszen igazán csak így van esélyük a boldogságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar szakembereket fizetik a legjobban Kelet-Európában

Nálunk honorálják a legjobban a szakembereket Közép- és Kelet-Európa országai között - derül ki a… Tovább olvasom