Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Jobban féltjük a pénztárcánkat, mint az egészségünket

A magyarok legnagyobb része az influenza anyagi vonzataitól fél leginkább - írja a hétfői Népszava a KutatóCentrum felmérése alapján.
A megkérdezettek több mint 50 százaléka 10 ezer forint feletti kiadással (ideértve a betegség okozta bevételkiesést is) számol egy ilyen megbetegedés következtében, ami a megelőző védőoltás árának több mint háromszorosa.

A megkérdezettek egyötöde (21 százalék) emiatt munkahelye elvesztését is reális veszélynek tartja. Az alacsonyabb iskolázottsággal rendelkezők jobban féltik munkahelyüket egy influenzás megbetegedésből következő betegállomány miatt: az alapfokú képzettséggel rendelkezők 34, míg a diplomások mindössze 17 százaléka tart attól, hogy munkahelyük nem tolerálja a kényszerű távollétet.

Ez a félelem jellemzőbb a negyven év felettiekre (40-54 évesek 24 százaléka, e felettiek 23 százaléka) is, míg a fiatal felnőttek 17-18 százaléka gondolja, hogy elbocsáthatják betegség esetén - ismerteti a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy gázpalack Dunaújvárosban - megsérült egy tűzoltó

Oltás közben megsérült egy tűzoltó Dunaújvárosban, amikor egy lángoló melléképületben felrobbant egy gázpalack. Tovább olvasom