Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Jobban vonzódnak a nők a mély hangú férfiakhoz

A nők jobban vonzódnak a mély hangú férfiakhoz, amikor termékeny időszakban vannak. Amikor nem, akkor viszont a magasabb, nőiesebb hangú férfiakat kedvelik jobban - állapították meg brit tudósok.
A St. Andrews Egyetem kutatói arra kérték kísérleti alanyaikat, hogy a menstruációs cikluson különböző szakaszaiban hangjuk alapján döntsék el férfiakról, vonzónak találják-e őket, vagy sem.

A ciklus termékeny napjaiban inkább a mélyebb, férfiasabb hang vonzotta a nőket, a kutatók magyarázata szerint azért, mert a mélyebb hangot az egészséggel és a nagyobb gyermeknemző-képességgel kötik össze.

A kutatás eredményei szerint azonban amikor éppen nem termékenyek a nők, nagyobb valószínűséggel vonzódnak a magasabb, nőiesebb hangú férfiakhoz, akiket gondoskodóbbnak tartanak, olyanoknak, akik inkább elkötelezik magukat hosszú távon.

A menstruációs ciklus során megfigyelhető változás nem jelentkezik minden nőben. A kutatók eredményei azt mutatják: a rendkívül vonzó nők preferenciája nem változik, valószínűleg azért, mert nekik nagyobb eséllyel sikerül a magas tesztoszteron szinttel rendelkező, így mélyebb hangú férfiakat is hosszú távon lekötni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költene többet Győrben?

Tovább olvasom