Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Jobbik: a Fidesz ismét trükkök százait veti be

A párt szerint a bv intézetekben fogva tartottaknak csak a töredéke dolgozik.
A Jobbik szerint a Fidesz ismét trükkök százait veti be, hogy sikerpropagandáját előadhassa, a büntetés-végrehajtási (bv) intézetekben fogva tartottaknak ugyanis csupán kisebb része jogerősen elítélt bűnöző, és nekik is csak töredékük dolgozik.

Így reagált Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő a nagyobbik kormánypárt pénteki sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményben. Előzőleg Zsigó Róbertarról beszélt, hogy egyre közelebb kerül a büntetés-végrehajtás (bv) ahhoz, hogy önfenntartóvá váljanak a börtönök. A Fidesz szóvivője a kormányoldal elmúlt négyéves bv-politikáját értékelve kijelentette: céljuk, hogy minden elítélt dolgozzon börtönévei alatt, ami jól halad, hiszen mára ez az arány már 73 százalék. Hozzáfűzte, hogy az elítéltek részt vesznek a közmunkaprogramban, és dolgoztak például a tavalyi dunai árvíz idején is.

Mirkóczki Ádám reagálásában rámutatott: egy rab fogva tartásához szükséges napi 8500 forintnak is csupán elenyésző hányadát termelik meg a fogva tartottak. Szerinte Zsigó Róbert arról sem beszélt: "ugyan milyen kemény, fizikai és legfőképp termelő munka folyik a szombathelyi és tiszalöki luxusbörtönökben".

Közlése szerint ha a Jobbik kellő választói felhatalmazást kap, akkor el fogja érni, hogy minden olyan személy valódi termelőmunkát végezzen, akit büntetés-végrehajtási intézetben tartanak fogva. Az elítélteknek pedig nem csupán fogva tartásuk költségét, hanem az áldozataiknak járó kártérítés összegét is elő kell teremteniük kemény fizikai munkájukkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 tagja lesz a Nemzeti Választási Bizottságnak

A testületi tagok többsége már esküt tett a Parlamentben. Tovább olvasom