Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: a kormány szüntesse meg a téli közfoglalkoztatási programot!

A Jobbik szerint a szintfelmérő feladatlap szerint a képzésben résztvevő felnőtt embereknek többek között felhőt, napot és hópelyhet kell rajzolniuk.
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a már az első héten kiderült "botrányok" miatt sürgősen állítsa le a közfoglalkoztatási programot, mert az arra fordított összeg csak kidobott pénz.

Dúró Dóra pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a téli közfoglalkoztatási program az első héten megbukott. Ismertette: a Jobbik miskolci képviselője által megszerzett - és a sajtótájékoztatón kiosztott - szintfelmérő feladatlap szerint a képzésben résztvevő felnőtt embereknek többek között felhőt, napot és hópelyhet kell rajzolniuk.

A Jobbik szóvivője beszélt arról is: a képzések között szerepel úgynevezett "tapasztalati szakértők" képzése is, aki olyan, a szegénységet a saját életükben átélt személyek, akik "megküzdve ezzel a keserű tapasztalattal", és feldolgozva azt az új tudásukkal kiveszik részüket a szegénység elleni harcból. Az ellenzéki politikus szerint ez a képzés "megfoghatatlan, semmi konkrétumot nem tartalmaz" így az erre elköltött milliárdok teljesen feleslegesek, hiszen a munkaerőpiacon "senki nem fog tapasztalati szakértőt alkalmazni".

Dúró Dóra beszélt arról is, hogy a héten Nagykőrösön már voltak olyanok, akik ittasan vettek részt a képzésben, és meg is fenyegették az ezt jelenteni akaró pedagógust.

A Jobbik szerint a téli közfoglalkoztatási program "kamu", csak kidobott pénz, ezért a kormánynak meg kellene szüntetnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közeledik Xaver? Nézze meg a budapesti viharfelhőket

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél… Tovább olvasom