Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Jobbik: a parlamenti képviselők nyilatkozzanak az állampolgárságukról is!

Mirkóczki Ádám javaslatával az országgyűlési törvény vagyonnyilatkozati kötelezettségről szóló fejezetét egészítené ki.
A jobbikos Mirkóczki Ádám kötelezővé javasolja tenni a parlamenti képviselőknek, hogy nyilatkozzanak arról: a magyaron kívül még milyen állampolgársággal rendelkeznek.

Az ellenzéki politikus - aki az erről szóló indítványát szerdán nyújtotta be a parlamentnek - sajtótájékoztatón jelezte, hogy javaslatával az országgyűlési törvény vagyonnyilatkozati kötelezettségről szóló fejezetét egészítené ki.

Mirkóczki Ádám kijelentette: az állampolgárság egyfajta identitást és lojalitást jelent. Szavai szerint nem biztos, hogy szerencsés, ha olyan politikusok képviselik Magyarországot egy diplomáciai bonyodalom vagy bármely más természetű nemzetközi vita során, akik a másik félnek is állampolgárai.

Javaslata nem tiltaná a kettős vagy többes állampolgárságot, csupán a nyilvánosság számára is láthatóvá szeretnék tenni ezeket az adatokat - mutatott rá.

A képviselőknek első ízben legkésőbb 2013. július 1-jéig kellene nyilatkozniuk állampolgárságukról az előterjesztés szerint.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. április 17. 16:19
    „Már a választások előtt is késő lett volna! Habár abban az esetben 2/3-uk biztosan nem lenne.

    Amúgy nem fognak nyilatkozni. Összezár a Jobbik ellen nagykoalícióban a Fidesz-Kdnp, az MSZP. az LMP, a DK, az MP, a függetlenek, vagyis akik érintettek a titkolózásban. Még tárgysorozatba se fogják venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimentettek egy 76 éves férfit a Balatonból

A férfi csónakjából esett a vízbe és nem tudott visszamászni, ezért segítségért kiabált. Tovább olvasom