Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

Jobbik: a pártnak nincs köze az interneten közzétett személyes adatokhoz

A Mazsihisz "a szélsőjobboldali mozgalmakhoz közel álló" internetes oldalon közzétett "antiszemita indíttatású jogsértések" miatt fordult Szabó Máté ombudsmanhoz.
A Jobbiknak semmi köze nincs azokhoz az interneten közzétett személyes adatokhoz, amelyek miatt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az alapvető jogok biztosához fordult csütörtökön - mondta Kőszeghy Csanád Ábel debreceni jobbikos önkormányzati képviselő az MTI-nek.

A Mazsihisz "a szélsőjobboldali mozgalmakhoz közel álló" internetes oldalon közzétett "antiszemita indíttatású jogsértések" miatt fordult Szabó Máté ombudsmanhoz. Közleményében azt írta, hogy a portálon megjelent hír szerint a Jobbik debreceni önkormányzati képviselői egy törvényes végrehajtási eljárás során felléptek az adós védelmében. A cikkben nemcsak a végrehajtást kérő nevét, hanem édesapjáét is megjelölték, egyúttal vallási hovatartozásukat is nyilvánvalóvá tették, továbbá közölték fényképüket és telefonszámukat - áll a közleményben.

Kőszeghy Csanád Ábel erre úgy reagált: szerdai sajtótájékoztatójukon a kilakoltatás előtt álló emberek védtelen helyzetére hívták fel a figyelmet. A konkrét esetet ismertetve pedig elmondták, hogy a szerdán kilakoltatott lakás vevője egy magyarországi egyház egyik országos vezetőjének cége. A cég tulajdonosa ugyanis a Mazsihisz vezetőségi tagja, a miskolci hitközség elnöke, aki a lányának vásárolta meg az ingatlant, és a szerdai kilakoltatáson is jelen volt - mondta a jobbikos képviselő.

A jobbikos önkormányzati képviselő ugyanakkor hangsúlyozta: egyikük nevét vagy egyéb személyes adatát sem említették a szerdai sajtótájékoztatón, ahhoz pedig - mondta -, amit ezután portálok megjelentettek, "semmi közünk."

Kőszeghy Csanád Ábel közölte, ha bármely egyház képviselője tenne hasonlót, a Jobbik akkor is tiltakozna a hitelkárosultak kilátástalan helyzetének kihasználása ellen, mivel álláspontja szerint az egyházak "elvileg az emberek támaszai". Kitért arra is, hogy a kilakoltatott nő hiába kérte, adjon néhány nap haladékot a rendkívüli hideg miatt, a vevő erre nem volt hajlandó.

Olvasóink írták

  • 2. pachakuti 2013. március 28. 21:09
    „""Az ellenzéki képviselő beszédében arra is kitért, hogy elvileg az egyházak az emberek támaszai, a vevő mégis egy magyarországi egyház egyik országos vezetőjének cége. A cég tulajdonosa a Magyarországi Zsidó Hitközségek vezetőségi tagja, a miskolci hitközség elnöke. Mielőtt jönnek az antiszemitázók: ugyanígy, ha nem jobban felháborítana, ha a római katolikus vagy a református egyház egyik vezetője használná ki egy hitelkárosult kilátástalan helyzetét - hangsúlyozta Kőszeghy, majd hozzátette: különösen visszataszító, hogy a kilakoltatott hölgy hiába kérte a vevőt, hogy legalább néhány napot adjon a kiköltözésre az időjárásra való tekintettel, az erre nem volt hajlandó."”
  • 1. nyomdasz63 2013. március 28. 19:06
    „Szerecsenmosdatás!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fónagy János hazai autóbuszgyártókkal egyeztetett

Az államtitkár elmondta, pár hét múlva megjelennek azok a közbeszerzési pályázatok, amelyek… Tovább olvasom