Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Jobbik: a törvények legyenek mindenkire érvényesek!

A Jobbik nem rasszista, nem cigánygyűlölő, a párt békét, nyugalmat, munkát akar, szeretne - jelentette ki Vona Gábor.
A Jobbik szerint a törvények mindenkire vonatkoznak, azok nem "bőrszínűek" - ezt Vona Gábor, a párt elnöke mondta Miskolcon szerdán a Magyar élet menete címmel meghirdetett demonstráción.

A politikus szerint ma olyan országban él a magyarság, amelyben ha valaki kiáll a saját igazságáért, azt üldözik, elbocsátják, atrocitások, támadások érik. Vona Gábor azt mondta: "a Jobbik bárhová mehetett volna", mert azok a problémák, amelyek Miskolc avasi városrészében jelen vannak, mindenhol megtalálhatók. Úgy fogalmazott: a szociális helyzet és a közbiztonság romlása, a szegénység az egész országra jellemző.

Miskolcon, az Avasi lakótelepen nem rasszista, nem cigányellenes nagygyűlést tart a Jobbik - jelentette ki. A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata nincs, amely különbséget tenne a magyar állampolgárok között, hanem azon vannak, hogy mindenkire egyaránt vonatkozzanak a törvényi jogszabályok - tette hozzá.

Vona Gábor azt hangoztatta, hogy "az országban a legnagyobb rasszisták, a legnagyobb cigánygyűlölők a cigányság vezetői", mert ők azok, akik "ellopják a cigányságnak utalt milliárdokat", és így "saját fajtájukat lopják meg".

A Jobbik nem rasszista, nem cigánygyűlölő, a párt békét, nyugalmat, munkát akar, szeretne - jelentette ki Vona Gábor.

A rendezvényen Miklós Árpád, a Jobbik borsodi elnöke és Egyed Zsolt, a párt miskolci országgyűlési képviselője is felszólalt. Azt hangoztatták, hogy "Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon", az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország normálisan élhető legyen.

A nagygyűlés után a menet résztvevői transparensekkel, zászlókkal, fáklyákkal a kezükben végigvonultak az Avasi lakótelep több utcáján, erős rendőri biztosítás mellett.

Miskolc csaknem 40 ezer ember által lakott avasi városrészében szerdán három demonstrációt is tartottak.

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy Magyar élet menetét szervez. A rendezvénnyel célja felhívni a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy "elfogyott az emberek türelme", és "Magyarországon ma nincs közbiztonság".

A Demokratikus Koalíció (DK) Menet a békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig A Hazáért, a demokráciáért címmel szervezett menetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 17-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom