Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: az alaptörvény asztalánál nincs lejjebb

A párt szerint az alaptörvény asztalának megalkotását és az ahhoz kapcsolódó kommunikációt "bármely bolsevik diktatúra megirigyelhetné".
Z. Kárpát Dániel ellenzéki politikus szerint az alaptörvény asztalának kötelező felállítása az önkormányzatoknál "tökéletesen demonstrálja azokat a katasztrofális állapotokat és azt az agyi mélypontot, amit a kormányzatnak sikerült elérnie Magyarországon."

A politikus szerint annál "retorikailag nincs lejjebb" , hogy a kormány egy az önkormányzatoknak írt körlevélben azt is szabályozza, hogy az alaptörvény asztalának szolgálatára és gondozására külön embert kell biztosítani.

A Jobbik szerint "ugyanez a részletes gondosság hiányzik az ország valódi problémáinak megoldásához a kormánytól".

A kormány augusztus végén kérte fel az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését. Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg e lehetőséget az ügyfelei számára.

Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között.

Olvasóink írták

  • 1. csergemerge 2011. szeptember 06. 17:44
    „Jobbik: az alaptörvény asztalánál nincs lejjebb"
    ...és az asztal alatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is kapnak gázártámogatást a nagycsaládosok

A kedvezmény mellett, melyben alanyi jogon részesülnek, a lakásfenntartási támogatást is igényelhetik. Tovább olvasom