Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Jobbik: az integráció nem hozott előrelépést

A Jobbik szerint itt az ideje változtatni a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatási rendszerén, mert az eddigi kormányok által "minden áron erőltetett integráció nem hozott érdemi előrelépést a területen" - jelentette ki Dúró Dóra, a parlament oktatási bizottságának jobbikos tagja pénteki sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: alapvető változásra van szükség a pedagógusok, az intézmények és a diákok szempontjából is.

Dúró Dóra szerint ugyanis nem elvárható egy megfelelő szakképzettséggel nem rendelkező tanártól, hogy olyan iskolában tanítson, ahol sok a sajátos nevelési igényű gyerek. A Jobbik szerint erre a helyzetre Pokorni Zoltánnak, az oktatási bizottság fideszes elnökének javaslata is csak "felszínes megoldás" mert a gyógypedagógia erősítése a pedagógusképzésben nem pótolhatja a kifejezetten ezt tanuló szakembereket.

Dúró Dóra elmondta: jelenleg dupla fejkvóta jár egy-egy sajátos nevelési igényű gyermek oktatásáért. Ezért szerinte sok intézmény úgy fogad be ilyen gyerekeket, hogy nincsenek felkészülve az oktatásukra. A Jobbik éppen ezért országos felmérést készítene, amelyből kiderülne, hogy mely intézmények alkalmasak valóban az ilyen gyermekek megfelelő oktatására.

A diákokkal kapcsolatban Dúró Dóra kifejtette: vannak olyan sajátos nevelési igényű gyerekek, akik nem képesek beilleszkedni a közösségbe és ezzel sok esetben a többi gyereket gyengítik, éppen ezért igenis új speciális osztályokat és intézményeket kell létrehozni és támogatni. A Jobbik szerint minden gyereket meg kell vizsgálni, hogy képes-e beilleszkedni. "Nem szabad senkit kizárni, de nem szabad erőltetni sem az integrációt olyan esetekben, ami senkinek sem használ" - tette hozzá Dúró Dóra.

Olvasóink írták

 • 4. Nátrix73 2011. április 08. 16:47
  „3. dodó 2011.04.08. 16:19

  "A világhatalom legfőbb támasza ma hazánkban a "jogvédő liberális értelmiség", más szóval a Gyűlölet Holdudvara."

  Láttál már te kurucinfót???”
 • 3. dodó 2011. április 08. 16:19
  „Az igazi urak és tulajdonosok kötelezően előírják az országok helytartóinak, hogy a többség féken tartása érdekében mesterségesen fenn kell tartani a többség, illetve az adott országokban lévő cigány kisebbség közötti ellentéteket. Ezt pedig úgy lehet a legkönnyebben elérni, hogy különleges helyzetbe hozzák a cigányokat a pozitív diszkriminációval, a kivételezéssel és az úgynevezett "megélhetési bűnözés" elfogadtatásával. Így aztán az átlag többségi állampolgár a saját élete, vagyonkája védelmével van elfoglalva, s nem azt firtatja, hogy miképpen zajlik hazája kizsákmányolása. A világhatalom legfőbb támasza ma hazánkban a "jogvédő liberális értelmiség", más szóval a Gyűlölet Holdudvara.. A társadalom többsége a saját bőrén érzi a jelenlegi cigány helyzet tarthatatlanságát, de senki se gondolja, hogy a befogadó magyar ne akarná rendezni ezt a kérdést. Hogy ő is, meg a cigány is békességben élhessen, s ne a félelem legyen az uralkodó. Hogy a cigányság ne a bűnöző többségéről, hanem a kisebbségéről legyen ismert, ami a jelenleg sajnos csak többségi társadalom sajátossága.”
 • 2. queenmargareth 2011. április 08. 13:06
  „mégis, mit reménykednek még?Évezredek óta olyan, amilyen az a nép, sosem változik meg, de hova kellene tenni őket?Mondjuk Mongólia északi részére.....
  Azért nem semmi a csaj neve:)”
 • 1. hahaha62 2011. április 08. 12:13
  „Minden politikus mellé egy-egy ...én persze többet is tennék-----ci.családot-----hadd tanuljanak az ÉLETBŐL !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 esztendős féltestvére lőtte meg a 12 éves lányt

Életveszélyesen megsebesítettek légpuskával egy 12 éves kislányt Nyíregyházán - közölte a rendőrség… Tovább olvasom