Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jobbik: az országnak ki kell lépnie az ˝adósrabszolgaságból˝

Az ellenzéki párt szerint Magyarország jelenleg egy olyan félgyarmati helyzetben van, ahol teljesen kiszolgáltatott a nemzetközi erőknek.
A Jobbik arra bíztatja a kormányt, hogy lépjen ki a nemzetközi intézményrendszer által kínált sorból, az "adósrabszolgaságból", mert ez az út "a visszafizethetetlen államadóssággal sehová nem vezet".

Lenhardt Balázs, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: elég volt abból "pénzügyi diktatúrából", amit az ezt mozgató intézményrendszer gyakorol, kiemelten Magyarországgal szemben. Mint mondta, látható, hogy van egy olyan hálózat a nyugati világban, amelynek élén nagy bankházak "olyan mérhetetlen befolyással bírnak, hogy országok, kormányok, népek sorosáról tudnak dönteni".

A jobbikos politikus úgy fogalmazott: pártja egyetért azzal, hogy a Magyar Nemzeti Bank éléről "el kell távolítani ennek a pénzügyi hatalomnak az ügynökét, Simor Andrást".

A képviselő álláspontja szerint Magyarország jelenleg egy olyan félgyarmati helyzetben van, ahol teljesen kiszolgáltatott a nemzetközi erőknek, olyan összehangolt támadást kénytelen elszenvedni, amelyek a különböző tárgyalásokban, kormánynak küldött levelekben, rendszeresen ismétlődő leminősítésekben mutatkoznak meg. Ez nem kormányzati és ellenzéki kérdés, az egész országnak mérhetetlen károkat okoznak - mondta.

"Olyan kényszert akarnak végrehajtani, hogy Magyarország is lépjen vissza a nemzetközi kánonba, amely a neoliberális recept szerint énekel, és ne próbáljon minimális korrekciókat se végrehajtani a gazdasági-pénzügyi rendszerében" - fogalmazott Lenhardt Balázs, aki szerint viszont ez az út nem vezet sehová.

A Jobbik képviselője arra is kitért: felháborítónak tartja, hogy azoknak a hitelminősítő intézeteknek, amelyek ezeket a károkat okozzák, évente több mint 100 millió forintot kell fizetni a kötelező leminősítések miatt, miközben a jelentősebb tőkeerővel bíró országokat nem terheli ilyen kötelezettség.

Úgy vélekedett: az egész kapcsolatrendszert újra kell gondolni a nemzetközi hitelminősítő hálózattal és el kell indulni más úton. Többször felszólították a kormányt, hogy megfelelően előkészítve, de tárgyalásokat kell kezdeni az államadósság újragondolására - emlékeztetett a jobbikos politikus.

Olvasóink írták

  • 2. zero 2011. december 30. 20:38
    „Igazuk van”
  • 1. deszkás 2011. december 30. 16:04
    „Ez már számomra az Antall kormány idején kiderült. Csak reménykedtem lesz nekünk önálló gondolatunk - de tévedtem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rágalmazás miatt feljelentik Budai Gyulát

Juhász Ferenc MSZP-s honvédelmi miniszter rágalmazásért feljelenti Budai Gyula elszámoltatási… Tovább olvasom