Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Jobbik: engedélyt hamisíthatott a Holcim Zrt.

A Jobbik szerint a Dabason cementelosztó és logisztikai központot építeni tervező Holcim Zrt. nem létező, hamis környezetvédelmi főfelügyelőségi hozzájáruló nyilatkozatot csatolt építésiengedély-kérelméhez. A Holcim Zrt. határozottan visszautasítja a vádakat.

Kepli Lajos képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség csatolt határozatát - a rajta szereplő 32 címzett közül - senki nem kapta meg a cégen kívül, ráadásul annak kiadását a főfelügyelőség tagadja.

A Jobbik kéri Illés Zoltán környzetügyi államtitkárt, rendeljen el vizsgálatot az ügyben. Ha bebizonyosodna a közokirathamisítás ténye, büntetőeljárás megindítását is kezdeményezik - közölte Kepli Lajos.

Hozzátettette: a határozat létezéséről tudnia kellett Szűcs Lajosnak, a Pest megyei közgyűlés fideszes elnökének és Kőszegi Zoltán fideszes dabasi polgármesternek, akik - helyi civilek és a Jobbik tiltakozásával szemben - támogatták a beruházás megvalósulását. Ezért vizsgálatot várnak a miniszterelnöktől annak tisztázására, hogy a két kormánypárti képviselőnek volt-e tudomása az engedély eredetéről. A jegyző be sem fogadhatta volna az építésiengedély-kérelmet anélkül, hogy megbizonyosodott volna a környezetvédelmi engedély valódiságáról - mondta az ellenzéki politikus.

A Holcim Zrt. határozottan visszautasítja a rágalmazást - közölte kedden a cég az MTI megkeresésére közleményben. Mint írják, a Holcim kezében van az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség által aláírt és lepecsételt határozat, melyben a főfelügyelőség néhány módosítással helyben hagyja korábbi, első fokon kiadott engedélyét.

Ha a hatóság ezt érvényteleníti, a Holcim természetesen visszavonja a Dabas Önkormányzatához benyújtott építésiengedély-kérelmét - szögezte le a cég.

A közlemény szerint nem született még döntés sem a beruházásról, sem annak helyszínéről.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. szeptember 27. 14:44
    „Kedves Jobbik! Nem a sündörségre tartozik? Ez bűncselekmény kategória.De ha coci lett volna.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PSZ: a pedagógusok csatlakoznak a szombati demonstrációhoz

A Pedagógusok Szakszervezete csatlakozik a szombaton tartandó, mintegy hetven szakszervezetet… Tovább olvasom