Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Jobbik: faji alapon diszkriminál a kormány

A Jobbik szerint egymás után derül ki a kormányzati intézkedésekről, hogy azokkal faji alapon diszkriminál a kabinet, amit az ellenzéki párt felháborítónak tart.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese utalt a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között a közelmúltban kötött megállapodásra, amely célul tűzi ki, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli roma kapjon munkát, és azt mondta: nem tudják elképzelni, hogyan valósulhat meg ez úgy, hogy ne faji alapon tennének különbséget a munkavállalók között. Véleménye szerint nyilvánvalóan arról van szó, hogy "megpróbálják a cigányokat különböző előnyökhöz juttatni a magyar lakossággal szemben".

Az ellenzéki politikus emellett azt közölte, hogy Tamási kistérségében 54 millió forintot fordítanak a közműdíj-hátralékos cigány családok tartozásainak rendezésére, azzal, hogy a hátralék negyedét kell csak törleszteniük, a fennmaradó részt pedig nem.

"Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a kormányzat ilyen módon, pazarlóan bánik a költségvetési pénzekkel, és kifejezetten a cigány lakosságot juttatja pluszforrásokhoz. (...) Az ilyen jellegű pluszjuttatások semmiféle gazdasági élénkülést nem hoznak, természetesen semmilyen hatással nem lesznek a cigányság foglalkoztatására" - mondta Volner János, hozzátéve, hogy mindez szerinte nem egyéb, mint az Európai Unió által diktált feltétel.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2011. május 30. 17:58
  „1. Küzdd le az előítéleteidet!
  2. Ismerd meg a kultúrájukat!
  3. Fogadd el a kultúrájukat!
  4. Tiszteld őket és a már megismert és elfogadott kultúrájukat!
  - Ha ezzel kész vagy, jöhet a legfontosabb: SZERESD ŐKET!

  Ha ezeket betartod és alkalmazod, nem jutnak eszedbe ilyen csúnya, rosszindulatú és kirekesztő gondolatok mint ennek az alaptalan előítéletektől félrevezetett jobbikos Volner Janinak!”
 • 3. pappista 2011. május 30. 06:11
  „A jobbik jól látja a dolgot.Mondja meg valaki.melyik albérletben elő magyar család,akik dolgoznak és iskolába,óvodába járatják gyerekeiket,kap alanyi jogon lakást mint ezek a <moderálva> cigányok.Ez nem megkülönböztetés? Vagy nekünk csak a munkához és adófizetéshez van jogunk,amiből eltartjuk ezt a söpredéket?”
 • 2. deszkás 2011. május 29. 19:35
  „Tudjuk.És az Unió mennyit vállalt?”
 • 1. maros50 2011. május 29. 18:05
  „Megdöbbentő a jobbik megjegyzése.Tudniillik a nanapokban olvastam,hogy a jobbik tudja igazán a cigányok érdekeit képviselni.Ezek után hogyan? Úgy,hogy táborokat épít!Hát az is baj ha dolgoznak a cigányok? az is baj ha nem dolgoznak? Értem a nemzetszocialistáknak a felháborodását, ugyanis ha dolgoznak a cigányok akkor nem tudnak cigánybünözésről beszélni.Hát még mindig jobb ha dolgoznak és adófizetőkké válnak,mint ha eltartottak lennének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demokratikus Koalíció platform: az MSZP vezetői buzdítsanak pártszavazásra

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform felkéri az MSZP vezető testületeit, hogy… Tovább olvasom