Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Jobbik: felháborító a Kúria ítélete a Cozma-ügyben

A Jobbik szerint felháborítóan enyhe ítéletek születtek a Cozma-ügyben hétfőn a Kúrián. Sneider Tamás az ellenzéki párt alelnöke kedden hangsúlyozta: pártja szerint pont az ilyen esetek miatt kellene visszaállítani Magyarországon a halálbüntetést.

A Kúrai részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és a másodrendű vádlottra jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztést helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum. A hétfői ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg egy veszprémi lokál előtt, segítségére siető társait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. A tényállás tartalmazza azt is, hogy a három vádlott - Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván - és társai kifejezetten provokatív szándékkal mentek a szórakozóhelyre, támadóan léptek fel, belekötöttek a vendégekbe, és összetűzésbe keveredtek a sértettekkel.

Sneider Tamás hangsúlyozta: a Jobbik szerint az első három vádlottra a jelenlegi törvények szerinti legsúlyosabb, azaz életfogytig tartó börtönbüntetést kellett volna kiszabni. Az ellenzéki párt álláspontja szerint a jelenlegi büntető törvénykönyv (Btk) "túl liberális", ráadásul a bírói kar ezen belül is enyhébb büntetéseket szab ki, ami felháborító.

A Jobbik alelnöke kifejtette: a Cozma-gyilkosság, illetve a múlt heti domonyvölgyi gyilkosság azok az esetek, amelyek miatt "társadalmilag egyre inkább szükség lenne" a halálbüntetés visszaállítására.

Olvasóink írták

 • 4. grafika88 2012. október 02. 16:46
  „HALÁL BÜNTI !!!!”
 • 3. 751510 2012. október 02. 16:15
  „Hát hogy van?”
 • 2. daimler 2012. október 02. 14:16
  „Nincs így.”
 • 1. zero 2012. október 02. 13:55
  „Igy van .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen karamboloztak a 87-es úton -feloldották az útzárat

Négy autó karambolozott Táplánszentkereszt és Tanakajd között a 87-es úton. Tovább olvasom