Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Jobbik: Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja álságos és képmutató

Miniszterelnökként ő volt az egyik okozója annak, hogy manapság rengeteg ember nemcsak egy hétig, hanem hétről hétre éhezik - mondta Farkas Gergely.
A Jobbik szerint Gyurcsány Ferenc egyhetes Parlament előtti éhségsztrájkja álságos és képmutató - hangzott el az ellenzéki párt csütörtöki ételosztásán, amelyet szintén a Kossuth téren tartottak.

Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a csütörtöki akcióban 160 adagnyi meleg ételt osztanak szét a "valóban rászoruló" embereknek a Demokratikus Koalíció (DK) akciójának szomszédságában.

A jobbikos politikus szerint azért álságos és képmutató Gyurcsány Ferenc akciója, mert "miniszterelnökként ő volt az egyik okozója annak, hogy manapság rengeteg ember nemcsak egy hétig, hanem hétről hétre éhezik", másrészt pedig a DK elnöke "elsőként állapodna meg" a Nemzetközi Valutalappal (IMF), amely megállapodás további megszorításokhoz, így sok ember szociális helyzetének romlásához vezetne.

Lengyel Gábor, az ételosztást szervező Jobbik Ifjúsági Tagozata (IT) egyik vezetője úgy fogalmazott: a szabad választásokért éhségsztrájkoló Gyurcsány Ferenc személyében "olyan ember aggódik a demokráciáért, aki 2006-ban emberek szemét lövette ki és a választásokat hazugsággal nyerte meg". Hozzátette: "szóbeszédek szerint" többen látták Gyurcsány Ferencet éhségsztrájkja alatt étkezni, ezért azt javasolják a DK elnökének, hogy az akcióból hátralévő időt közjegyző jelenlétében folytassa le.

Farkas Gergely és Lengyel Gábor sajtótájékoztatója alatt a Jobbik IT tagjai transzparenseket tartottak a kezükben, egyebek között "Feri, alattad egy egész ország éhezett", "Feri, ne hagyd abba egy hét után", illetve "Feri, jól csinálod: nem dolgozol, nem is eszel" feliratokkal.

A Jobbik akciója előtt nem sokkal a DK sátrainál Molnár Csaba, a párt szintén éhségsztrájkoló alelnöke arra kérte összegyűlt szimpatizánsaikat, hogy "ne üljenek fel a provokátoroknak".

Gyurcsány Ferenc Molnár Csabával, Niedermüller Péter alelnökkel és Kolber Istvánnal, a párt országgyűlési képviselőjével közösen vasárnap este kezdett éhségsztrájkba Hét nap a szabad választásokért címmel a Kossuth téren. A politikusok a Kossuth Lajos szobor előtti téren felállított sátrakban laknak.

Olvasóink írták

  • 2. Apátfalvi** 2012. szeptember 14. 01:47
    „Nem vagyok jobbikos, de most aztán fején találták a szöget és jókat nevettem az ifjúsági tagozat transzparensein is. Qrcsányak és bandájának el kell takarodnia! Ez nem kedv vagy akarat kérdése, hanem a magyar nemzet, a magyar nép egyöntetű ítélete!”
  • 1. igazságkereső 2012. szeptember 13. 17:53
    „Azt is jó lenne megtudni végre, hogy mi a francnak kell ennyit foglalkozni ezzel az országkiárusító Gyurcsánnyal, amikor ennél sokkal súlyosabb és megoldandó dolgok vannak országunkban?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svájci támogatásra pályázhatnak civil szervezetek péntektől

összesen mintegy 1,3 milliárd forintos támogatást a következő három évben osztja szét az Európai… Tovább olvasom