Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: könnyebb privatizáció a kormány célja

A Jobbik szerint a megyei önkormányzati intézmények állami tulajdonba kerülésének a könnyebb privatizáció lehet a célja az IMF nyomására - jelentette ki Sneider Tamás keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: megdöbbentő, hogy az a Fidesz, amely az elmúlt 4 év MSZP-kormányzása alatt végig a megyék védelmét tűzte ki egyik feladatául, kormányra kerülve ezzel ellenkező lépésekbe kezdett. De lassan "megszokhatjuk, hogy mindenre aminek vagyon a neve, arra a kormány ráteszi a kezét" - fűzte hozzá.

Sneider Tamás szerint a miniszterelnök és a 19 megyei közgyűlési elnök között október 3-án aláírt megállapodás gyakorlatilag "minden vagyontárgyuktól megszabadítja és biodíszletté változtatja a megyeházákat", ugyanis az intézményeik mellett feladataik 80 százalékát is elveszítik a megyék.

A Jobbik szerint ez arra lehet jó, hogy állami kézből sokkal könnyebb privatizálni intézményeket - például kórházakat, rendelőket - , mint önkormányzati tulajdonból. Sneider Tamás erre példaként az egri Markhot Ferenc Kórház esetét említette.

A jobbikos képviselő emlékeztetett arra is, hogy az intézményátvétel bejelentése előtt a kormány tárgyalt az IMF képviselőivel is, "akik tudvalevő, hogy minden tanácsukban a privatizációt szokták hangoztatni". A Jobbik szerint a két dolog egyértelműen összefügghet

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány halálra ítélte Pest megyét

Ügyészségi vizsgálatot kér, illetve az illetékes kormányhivatalnál törvényességi eljárást… Tovább olvasom