Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Jobbik: környezetkárosítás és illegális hulladéküzlet Dorogon

Csaknem harmincezer köbméter építési törmeléket és más hulladékot helyeztek el ismeretlenek évek alatt Dorog külterületén, az önkormányzat tulajdonában lévő területen - közölte Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán a helyszínen, sajtótájékoztatón.
A politikus elmondta, hogy környezetkárosítás, csalás és hivatali visszaélés miatt az ügyben 2010 őszén Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője feljelentést tett a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon. A hatóság válasza szerint az ügyben az esztergomi ügyészség folytat vizsgálatot.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Kepli Lajos kiemelte: az önkormányzat tulajdonában lévő területen ismeretlenek 2005 óta raknak le építési törmeléket egy vízmosásba, 300 méter hosszúságban és 50 méter szélességben, mintegy két méter vastagságban.

A rendőrök 2010. május 4-én tetten értek egy teherautó-sofőrt, aki azt állította, az önkormányzat engedélyezte neki hulladék lerakását, ezért feltételezhető, hogy a terület hulladékkal való feltöltése a városvezetés tudtával történt - mondta a képviselő.

A politikus közölte, hogy ezt követően az önkormányzat a környezetvédelmi hatóságoktól engedélyt szerzett további építési törmelék lerakására, öt éven át összesen negyvenezer tonnányi mennyiségre. A város megbízott egy céget a terület kezelésével, aki pénzt szed a lerakó használatáért és vállalta, hogy a rendezési tervnek megfelelően később turisztikai véderdőt létesít a területen.

A két országgyűlési képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a hatóságok nem állapították meg, ki felelős a hulladék illegális elhelyezéséért, továbbá aggályos, hogy a lerakó megtelte után nem készül el a véderdő.

Dorog polgármesterét az elhangzottak kapcsán az MTI-nek nem sikerült elérnie.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. április 14. 01:53
    „Valakiknek már tele a zsebe az önkormányzatnál.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy - Beszámíthatóak a vádlottak

Szakértői vélemény szerint értelmileg beszámíthatóak, tudatzavarban, elmebetegségben nem szenvednek… Tovább olvasom