Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Jobbik: lehullott a Fidesz nemzeti álarca

Megmutatta valódi arcát a "nemzeti együttműködés kormánya", hiszen elődjéhez, a Gyurcsány-Bajnai kabinetekhez hasonlóan száműzi a holnapi tisztavatásról a Szent Korona másolatát, de már a nemzeti lobogókat is problémásnak tartja.
A Jobbik Simicskó István honvédelmi államtitkár 2008-as szavaival tiltakozik - ekkor tiltotta ki a Szent Koronát a tisztavatásokról Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter -, aki "felháborodással értesült róla, hogy a honvédelmi miniszter száműzni készül államiságunk jelképét, a Szent Koronát államalapító királyunk, Szent István idei emlékünnepén rendezett tisztavatásról".

Simicskó két éve a történelemhamisítás egyik eszközének nevezte, hogy a nemzeti jelképeket eltüntetik a köztudatból, amellyel folytatják "az ezeréves magyar államiságot megtagadó bolsevik típusú államfelfogást". Mindezek után nem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP köztársasági elnöke maga kezdeményezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökénél a "túlzott nacionalizmustól óvva", hogy az ifjúsági olimpián a sportolók ne vihessék fel hazájuk nemzeti zászlaját a dobogóra.

A Jobbik szerint leesett a Fideszről a nemzeti álarc, elképesztő intézkedéseivel valójában az elmúlt 20 évben megszokott nemzetietlen együttműködés rendszerét építik tovább.

Pörzse Sándor és Volner János országgyűlési képviselők

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. augusztus 19. 16:46
    „"Schmitt hagyatéka: elfogadta kádárista javaslatát a NOB - eltiltották zászlójuktól a sportolókat

    Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos nemzetellenes javaslatait.
    A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint a játékokon részt vevő csapatok vezetőit már értesítették is arról, hogy a versenyek eredményhirdetésekor a sportolók nem vihetnek magukkal személyes tárgyakat, feliratot, kabalafigurát és (főleg:) zászlót.
    Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként az indoklás szerint "ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásoktól".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok napsütés várható, 24-28 fokkal

Egyre kevésbé lesz felhős az ég, éjszaka délnyugaton is csökken a felhőzet. Pénteken napközben a… Tovább olvasom