Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Jobbik: Magyarország a multik paradicsoma

A Jobbik szerint Magyarország a multinacionális intézmények paradicsomává vált, amit az Európai Bizottság jelentései is alátámasztanak.
Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy míg a kormány garantált profitot biztosít egyes külföldi cégeknek, például a gázszolgáltatásban, még azt sem tudni pontosan, miként hasznosulnak a nekik nyújtott adókedvezmények és közvetlen támogatások.

Magyarország a térségbeli országokhoz képest kiemelkedően magas összeget, tavaly 682 milliárd forintot fordított multinacionális cégek támogatására - mondta a képviselő. Ráadásul, míg az egy foglalkoztatottra jutó adókedvezmény összege a hazai vállalkozások esetében 4-8 ezer forint, ugyanez a külföldi tulajdonú cégeknél 103 ezer forint - tette hozzá.

A képviselő szóvá tette Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaellátás és az áruexport területén. Szorgalmazta a stratégiai ágazatok állami kézben tartását, azon az áron is, hogy a külföldi kézbe került érdekeltségeket a kormány visszaszerzi a magyar államnak, vagy később társadalmi tulajdonba vonja.

Z. Kárpát Dániel elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, hogy a szolgáltatást a "kollektív bűnösség elve alapján" olyan háztömbökben is lekapcsolják egy idő után, ahol a lakók többsége becsületesen fizet.

Olvasóink írták

 • 10. jq 2010. június 17. 12:20
  „Ne a zenekarok témaválasztása miatt acsarogjatok egymásra, mikor végre egy tudtok érrteni valamiben! Amúgy multiknak adott adókedvezmény, stb. sérti az EU versenysemlegességi (vagy valami hasonló szép névvel ellátott) alapelvét, és hamarosan lejár az EU-csatlakozáskor ÁLTALUNK KÉRT derogáció”
 • 9. purgator 2010. június 17. 06:46
  „8. Voltál már a Magyar Szigeten, vagy csak a pártatlan médiát szajkózod pl. a zenekarokkal kapcsolatban?”
 • 8. apátfalvifaszagyerek 2010. június 16. 10:42
  „6. Végül is már megint hülyeséget beszélsz. A Szigetre nem csak drogosok járnak. B*zifelvonuláson nem voltam, nem is leszek, mert nem vagyok homár.

  Ha neked a Szálasit éltető "zenekarok", meg a rasszista, antiszemita maszlagot "éneklő" társaságok jönnek be, lelked rajta. Csak akkor ne valld magad magyarnak, mert rám is szégyent hozol...”
 • 7. jozko 2010. június 15. 22:57
  „1-SandWitch-: Érdekes lenne a sorok között olvasni-vagy méginkább a bizalmas adatok között:hátha kiderülne, hol, mikor. mennyiért, kinek a "közben járása" hozta a nyereséget /vagy annak nagy részét/?”
 • 6. szilléri 2010. június 15. 21:20
  „Végül is kinek a magyar sziget, kinek a buzi felvonulás és kinek a drogos sziget!”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2010. június 15. 20:01
  „A Jobbiknak nem ezzel a kijelentésével van gond. Sőt, én még sok mással is egyetértek. Nekem azok a pofák nem tetszenek, akik az ún. "magyar" szigeten parádéznak. És sajnos nekik is közük van a Jobbikhoz...”
 • 4. dodó 2010. június 15. 17:44
  „Kár, hogy flexi illegalitásba vonult, de Léni, Maros50 és tsai felvilágosítását érdeklődve várom, hogy megtudjam mi az ami nem igaz a Jobbik meglátásában!”
 • 3. magyarock1 2010. június 15. 15:43
  „Jól beszél a Jobbik, a "nemzet lelkiismerete".”
 • 2. cyt 2010. június 15. 15:22
  „Hát a multinacionális cégekkel való "bánásmód" területén van még nagyon sok tennivaló. Az a minimumelv kell, hogy legyen, amely szerint rohamosan kell közelíteni egymáshoz a multiknak és a kis- és középvállalkozásoknak, vagy csak egyszerűen a "magyar" vállakozásoknak nyújtott állami "hozzájárulásokat". A mai helyzet ugyanis ezen a "támogatottsági" területen olyan, amit legszebben a "gazdasági rasszizmussal" lehetne jellemezni.”
 • 1. SandWitch 2010. június 15. 15:19
  „Érdekes átfutni néhány multi közzétett éves beszámolóját, kiegészítő mellékletét.

  http://www.e-beszamolo.irm.hu/kereses-Default.aspx

  Itt bárki nézelődhet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy ékszerboltot Óbudán

Kiraboltak egy ékszerboltot a főváros III. kerületében, a Mátyás király úton kedden - közölte a… Tovább olvasom